Γαλλία: Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι ακροδεξιοί – Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Λε Πεν – Μαρεσάλ

Μπορεί οι Ρεπουμπλικανοί (Les Republicains) να τα βρήκαν με την ακροδεξιά, σε μια άνευ προηγουμένου συμμαχία για το πάλαι πότε γκωλικό κόμμα, δεν ισχύει -μάλλον- όμως το ίδιο και εντός των ακροδεξιών κόλπων, καθώς μια συμμαχία Λε Πεν – Ζεμούρ φαίνεται να καταρρέει.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, Ζορντάν Μπαρντελά συναντήθηκε εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών με τη Μαριόν Μαρεσάλ (ανιψιά της Λε Πεν), η οποία έχει συνταχθεί με το κόμμα του ακροδεξιού λαϊκιστή Ερίκ Ζεμούρ, Reconquête‎‎, προκειμένου να συμμαχήσουν.

Η διαδικασία σταμάτησε απότομα μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Μαρεσάλ, ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος Reconquest.

«Αυτή είναι μια μεγάλη απογοήτευση για τη Γαλλία», έγραψε η ίδια μετά τη συνάντηση με τη Λε Πεν.

Μάλιστα η Μαρεσάλ κατηγόρησε τον Τζόρνταν Μπαρντέλα, τον πρόεδρο του Εθνικού Ράλι, ότι «άλλαξε θέσεις» και είπε ότι το κόμμα του τώρα «αρνείται την απλή ιδέα μιας συμμαχίας».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπαρντελά εξήγησε στη Μαρεσάλ ότι το RN δεν θέλει να σχετιστεί με το κόμμα Ζεμούρ.

Πρώην δημοσιογράφος και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, ο Ζεμούρ έχει καταδικαστεί σε πολλές περιπτώσεις για υποκίνηση μίσους και ρατσισμού. Εισήλθε στην πολιτική πρώτη γραμμή κατά τις προεδρικές εκλογές του 2022, όταν κέρδισε το 7% των ψήφων. Ο Ζεμούρ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στη Λε Πεν ότι είναι πολύ ήπια σε ζητήματα όπως το Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Ωστόσο η υποψηφιότητά του, βοήθησε τρόπον τινά τη Λε Πεν να μαλακώσει την εικόνα της και να συνεχίσει τα σχέδιά της να κάνει το κόμμα της πιο αποδεκτό από το ευρύ κοινό, με πιο ήπια ρητορική, από το μεταναστευτικό μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης