Το ρωσικό ναυτικό αρχίζει ασκήσεις στον Ειρηνικό

Η Ρωσία ξεκίνησε ναυτικούς ελιγμούς στον Ειρηνικό την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων κατά υποβρυχίων και ασκήσεων κατά αεροπορικών επιδρομών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέπτεται τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη προς επίρρωσιν της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.

Οι ελιγμοί στους οποίους συμμετέχουν περίπου 40 πλοία, λέμβοι και βάρκες, καθώς και περίπου 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα «θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου στα ύδατα του Ειρηνικού, της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας του Οχότσκ» στη ρωσική Άπω Ανατολή, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το υπουργείο δείχνει πολλά πλοία και ένα υποβρύχιο να πλέουν σε σχηματισμό στα ανοικτά της Θάλασσας της Ιαπωνίας στο Βλαδιβοστόκ, το λιμάνι καταγωγής του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού. «Σε διάφορα στάδια, οι ναύτες θα εξασκηθούν στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο (…), σε πυραυλικά πλήγματα εναντίον ομάδων πλοίων συμβατικού εχθρού» και στην «απόκρουση αεροπορικών και ναυτικών επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών», σύμφωνα με το υπουργείο.

Με πληροφορίες από Le Figaro

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης