Εξαγριωμένοι ντόπιοι της Μαγιόρκας φώναζαν «φύγετε, φύγετε, φύγετε» για να διώξουν τους τουρίστες από τις παραλίες

Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι ντόπιοι στη Μαγιόρκα, που εξαγριωμένοι από τον υπερτουρισμό αποφάσισαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των τουριστών σε ειδυλλιακή παραλία του νησιού αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται μία γυναίκα να κάθεται απέναντι από το μονοπάτι που οδηγεί στον ιδιαίτερα δημοφιλή όρμο Caló des Moro, την ώρα που ένας ντόπιος φώναζε στους τουρίστες: «φύγετε, φύγετε, φύγετε!».

«Οι τουρίστες έχουν καταλάβει την παραλία… για μια ημέρα, θα την απολαύσουμε», φαίνεται να λέει ένας άλλος κάτοικος, με μακριά μαλλιά και τατουάζ, πριν κάνει νόημα στους δυσαρεστημένους τουρίστες να φύγουν.

«Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι»

Στην παραλία, διαδηλωτές χειροκροτούσαν και αποδοκίμαζαν τους επισκέπτες που απομακρύνονταν από την παραλία, καθώς μάζευαν τα πράγματά τους και ανεβαίνοντας τον λόγο για να φύγουν.

«Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι» έγραφε ένα άλλο πλακάτ που κρατούσαν οι ντόπιοι, που διαμαρτύρονται κατά του μαζικού τουρισμού σε ένα από τα hotspot των μεσογειακών διακοπών.

Πάνω από 200 ακτιβιστές συνολικά κατέβηκαν στο Caló des Moro, που είναι αγαπημένο σημείο των influencer και των τουριστών, για να παρενοχλήσουν τους παραθεριστές που έκαναν ηλιοθεραπεία ή βουτούσαν στη θάλασσα.

Κατάληψη του όρμου

Η ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο, που σε δημοσκόπηση κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο.

Ο όρμος έχει γίνει διάσημος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες.

Καθημερινά 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα κατεβαίνουν στο δυσπρόσιτο σημείο για να τραβήξουν μία φωτογραφία, την οποία θα αναρτήσουν στο Instagram.

Θέλουν να διώξουν τους τουρίστες από τις παραλίες

Στο προφίλ της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται :«Ποιος άνδρας ή ποια γυναίκα από τη Μαγιόρκα θα σκεφτόταν να πάει στο Caló des Moro μια καλοκαιρινή Κυριακή; Είναι αδύνατον! Είναι γεμάτο από Instagrammers που θα πάνε μόνο για να βγάλουν μια φωτογραφία!».

Μια 20χρονη Ουκρανή, που ζει τώρα στη Γερμανία αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά τα γιουχαΐσματα. «Είδα φωτογραφίες στο TikTok και ήθελα να έρθω, αλλά μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από ανθρώπους που ζουν εδώ. Έτσι τώρα ψάχνουμε για άλλη παραλία για να πάμε. Είναι κρίμα, αλλά εκτιμώ ότι είμαστε φιλοξενούμενοι στο νησί τους και ζουν εδώ. Δεν θα είναι δύσκολο να βρούμε μια άλλη όμορφη παραλία για να πάμε», είπε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης