Στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης ο Κώστας Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Παναγιώτης Μελάς, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, εκεί όπου ολοκληρώνονται τα έργα του Δήμου και τα οποία αλλάζουν την όψη της περιοχής, διατηρώντας όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Έτσι, μετατρέπεται σε μια ήσυχη, γραφική γειτονιά, δίπλα στο κέντρο της Πάτρας.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη της θητεία, έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτή την αρχή, αγωνίζεται και διεκδικεί έργα και παρεμβάσεις που για δεκαετίες έλειπαν από την Πάτρα και τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση της Αγίας Αικατερίνης. Σε μια γειτονιά του Δήμου μας, με «παράγκες» και κατοικίες λαϊκών ανθρώπων, αλλάζει ο δημόσιος χώρος. Η αυλή των σπιτιών τους γίνεται ανθρώπινη κι έτσι προχωρούμε σε ολόκληρη την πόλη μας».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς, και το έργο που αφορά συνολικά την «αναζωογόνηση των Προσφυγικών», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε πριν ένα χρόνο. Θυμίζουμε, ότι οι εργασίες στην ευρύτερη περιοχή των Προσφυγικών, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, που περιλαμβάνουν απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.

Η παρέμβαση θα γίνει με υλικά φιλικά στο περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑμΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.

Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών της περιοχής που στοχεύει στην αναζωογόνηση μιας μεγάλης ιστορικής «γειτονιάς» με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και προδιαγραφές και όλου του απαιτούμενου αστικού εξοπλισμού.

Οι εργασίες θα συμβάλουν καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση της συνοικίας, οικονομική και κοινωνική, διατηρώντας ωστόσο την ιστορικότητά της και η ολοκλήρωσή τους θα δώσει κίνητρα, αφενός στους κατοίκους να μείνουν στην γειτονιά τους και αφετέρου θα γίνει πόλος έλξης και για νέους κατοίκους.