Μιλιέτ: Η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές. Τι... έδωσε για να σταματήσουν!

φωτιές στην Ελλάδα

Απίστευτη αποκάλυψη από την έγκυρη τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ" για τις φωτιές που έβαζαν Τούρκοι πράκτορες στα ελληνικά δάση. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει απόρρητη έκθεση του πρώην διευθυντή του (τότε) πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ που επιβεβαιώνει ότι Τούρκοι πράκτορες έβαλαν φωτιές σε ελληνικά δάση αλλά και βόμβες στη Ρόδο! Η εφημερίδα σημειώνει ότι η τούρκικη κυβέρνηση ήταν εξαγριωμένη με την ελληνική γιατί παρείχε φιλοξενία σε στελέχη του ΡΚΚ, του παράνομου κουρδικού κόμματος. "Αφού οι Έλληνες μας φέρονται έτσι, ας τους φερθούμε ανάλογα" είπαν. Και ξεκίνησαν τις φωτιές..!

Εντυπωσιακή είναι η αποκάλυψη της εφημερίδας ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι τις φωτιές τις βάζουν Τούρκοι, ήλθε σε διαπραγμάτευση με την τούρκικη κυβέρνηση και τελικά συμφώνησε να σταματήσει την φιλοξενία Κούρδων αγωνιστών ώστε να σταματήσουν και οι Τούρκοι να βάζουν φωτιές!

Με τον όρο "φιλοξενία" οι Τούρκοι εννοούσαν την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης των Κούρδων. Μάλιστα σε ένα από αυτά στην Λάρισα έβαλαν βόμβα. Τις βόμβες έβαζαν οι μυστικές υπηρεσίες και τις φωτιές οι ειδικές δυνάμεις.

Μια άλλη εφημερίδα της Τουρκίας η "Βατάν", αναφέρεται εκτενέστερα στην ύπαρξη έκθεσης που περιγράφει τη δράση του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα επισημαίνει έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς, για το διαβόητο σκάνδαλο Σουσούρλουκ. Στην έκθεση του υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, η έκθεση περιλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράσης της οργάνωσης Εργκένεκον.

Η έκθεση βρέθηκε μετά τη διάρκεια της σύλληψης του μέλους της Εργκένεκον Ντογού Περίντσεκ. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στη Λαμία. Εκεί, πάντοτε σύμφωνα με την έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, για αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαϊές σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης