Σφοδρή κακοκαιρία με δυο νεκρούς και μεγάλες υλικές καταστροφές στην Κρήτη

Η Ελλάδα βιώενι όλο και περισσότερες καταστροφές από τροπικές καταιγίδες. Ένας άνδρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από κακοκαιρία, η οποία έπληξε κυρίως περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου το Σάββατο.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή ΚυριακΉ πρώί. Επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άντρα που εντοπίστηκε νεκρός χθες το μεσημέρι, ενώ μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε χθες ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης