Τα διεθνή ΜΜΕ για τον αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας

Ελλάδα-Γερμανία

Τα ξένα ΜΜΕ αναφερόμενα στον προημιτελικό του Γκντασκ,  αναγνώρισαν την ανωτερότητα της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.

Πιο χαρακτηριστικός ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Kicker «έπεσε το ελληνικό οχυρο», ενώ η As αναφέρει « η Γερμανία δεν έδειξε έλεος» και η gazzetta dello sport: «τέσσερα γκολ που προκαλούν φόβο».

Χαρακτηριστικά διαβάστε τι γράφτηκε στα ευρωπαϊκα ΜΜΕ: 

Bild: «Τέταρτο παιχνίδι, τέταρτη νίκη. Άνετο 4-2 επί της Ελλάδας και τώρα συνέχεια σε ένα πραγματικά κλασικό παιχνίδι. Παίζουμε την Πέμπτη στη Βαρσοβία κόντρα στο νικητή του Αγγλία-Ιταλία για την πρόκριση στον τελικό».

Kicker: «Η Γερμανία έριξε το ελληνικό οχυρό. Η εθνική Γερμανίας είναι στα ημιτελικά του Euro 2012! Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ κυριάρχησε απέναντι στην Ελλάδα και επικράτησε δίκαια με 4-2».

Bundesliga.de: «Η Γερμανία με παγκόσμιο ρεκόρ στα ημιτελικά. Στον δρόμο προς τον τέταρτο τίτλο της σε Euro, η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ επιβλήθηκε με 4-2 της Ελλάδας (1-0) και φτάνει για 7η φορά στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Sun: «Rolls Reus (σ.σ. κάνει λογοπαίγνιο με την παρουσία του Μάρκο Ρόις στο αρχικό σχήμα). Το υπέροχο γκολ του Μάρκο σφράγισε την πρόκριση της Γερμανίας στα ημιτελικά».

Skysports: «Ελληνική τραγωδία. Η Γερμανία με φόρα στα ημιτελικά μετά τη νίκη της με 4-2 στο Γκντανσκ».

BBC: «Η Γερμανία παρήγαγε μία επιβλητική εμφάνιση που της επέτρεψε να ξεπεράσει το χαμηλών δυνατοτήτων ελληνικό συγκρότημα και να συνθέσει έναν πιθανό ημιτελικό με την Αγγλία».

Gazzetta dello Sport: «Τέσσερα γκολ που προκαλούν φόβο. Η Γερμανία σκούπισε την Ελλάδα και βρίσκεται στον ημιτελικό».

Corriere dello Sport: «Η Γερμανία στα ημιτελικά, νίκησε 4-2 την Ελλάδα. Ο Λαμ άνοιξε το σκορ στο 39' για να ισοφαρίσει στο 55' ο Σαμαράς. Όμως οι Γερμανοί ξέσπασαν και σημείωσαν τρία γκολ σε 13 λεπτά με τους Κεντίρα, Κλόζε και Ρόις. Το γκολ με το πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 89' ήταν άχρηστο για τους Έλληνες».

Tuttosport: «Έξω από το Euro. Η ομάδα του Λεβ ξεπέρασε τους Έλληνες και πέταξε στα ημιτελικά. Σκόραρε και ο επιθετικός της Λάτσιο Κλόζε. Ανώφελο για την ομάδα του Σάντος τα γκολ του Σαμαρά και το πέναλτι στο φινάλε από τον Σαλπιγγίδη».

Marca: «Η Γερμανία δεν λάθεψε και ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελλάδας για να προκριθεί στα ημιτελικά. Η αξιοπιστία των Γερμανών αποτέλεσε το νέο στοιχείο στην υποψηφιότητά τους για την κατάκτηση του τροπαίου, η οποία ενισχύθηκε, παρά την απουσία ορισμένων βασικών παικτών».

As: «Η Γερμανία δεν έδειξε έλεος. Επιβλήθηκε της Ελλάδας, της οποίας η ισοφάριση στο ξεκίνημα του 2ου μέρους ήταν απλά ένας αντικατοπτρισμός. Τα τέρματα των Κεντίρα, Λαμ, Κλόζε και Ρόις έκαναν τη δουλειά και σφράγισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά».

El Pais: «Ένα ρεσιτάλ πασών από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής της, έστειλε τη Γερμανία στα ημιτελικά με το 4-2 της Ελλάδας, η οποία όμως αντιστάθηκε και ισοφάρισε κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος».

Equipe (Γαλλία): «Η Γερμανία κυριάρχησε 4-2 της Ελλάδας και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ισοφαρίστηκε μετά το τέρμα του Λαμ, αλλά μετά σημείωσε 3 γκολ σε ένα τέταρτο αφήνοντας άναυδους τους Έλληνες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης