Ολάντ: Ο Τσίπράς έκανε πίσω και απεσόβησε το Grexit

Ο Ολάντ σε βιβλίο που κυκλοφορεί, εξισορεί τι συνέβη με το Grexit στο διάστημα από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 ώς τις 24 Μαΐου 2016 και ρίχνει φως στην πολύκροτη 17ωρη διαπραγμάτευση με τον Γάλλο Πρόεδρο να ξεκαθαρίζει πως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ξεμπλόκαρε τη διαδικασία και αποσόβησε το Grexit.

SSτο κεφάλαιο 21 toy bibl;ioy, με τίτλο «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω», ο γάλλος πρόεδρος αναφέρει: "Γύρω στις 6 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. 

Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ, τη Μέρκελ και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε".

Tο βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στην Γαλλία, είναι των Αντονίν Αντρέ και Καρίμ Ρισουλί και έχει τίτλο «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο». Περιέχει εξομολογήσεις του Φρανσουά Ολάντ στους δύο συγγραφείς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης