Χάνοντας τον χρόνο μου με τον κ. Πρετεντέρη (Περί Τύπου)

Κάθε σοβαρή τηλεοπτική εκπομπή που σέβεται την ενημέρωση και τον τηλεθεατή "στήνεται" στο παρακάτω τρίπτυχο: Πλαίσιο συζήτησης (που τα βάζει ο δημοσιογράφος) - απόψεις καλεσμένων (που και να διαφωνείς με αυτές τις αφήνεις να ολοκληρωθούν) - Συμπεράσματα (μετά από 2 ώρες συζήτηση που καταλήγουμε;).

Έτσι γίνονται όλες οι σοβαρές τηλεοπτικές εκπομπές δεν το λέω εγώ το λέει το... BBC. Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση.

Παράδειγμα η εκπομπή του κ. Πρετεντέρη με θέμα την "επίθεση κατά του Τύπου" στο Mega. Δεν έβαλε πλαισιο συζήτησης, στη μέση ήταν ένα καφενείο φωνασκούντων και στο τέλος η εκπομπή κόπηκε ξαφνικά λες και κάποιος τράβηξε την πρίζα από το ρεύμα. (Έτσι τελειώνουν όλες οι εκπομπές του: ξαφνικά. Τι να τα κάνεις τα συμπεράσματα;).

Ποιο θα έπρεπε να είναι το πλαίσιο της συζήτησης; Μόνο ένα: Πως το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ όλο τον ελληνικό Τύπο με αργομισθίες και πακτωλό καταχωρήσεων. Μόνο το ραδιόφωνο του 9,84 είχε 400 δημοσιογράφους και 9 εκατ. ευρώ μισθοδοσία.

Χιλιάδες δημοσιογράφοι αφοπλίστηκαν με θέσεις σε Νομαρχίες, Περιφέρειες, Δήμους, Οργανισμούς, Υπουργεία, ΔΕΚΟ και φυσικά στην ΕΡΤ. Πάντα μιλώ για διπλο-τριπλο- θεσίτες. Πάνω από 100 έγιναν πολιτικοί (βουλευτές - υπουργοί) αφού προηγουμένως έκαναν... "μαχητική δημοσιογραφία" κλείνοντας τα μάτια στο κόμμα που αργότερα τους αντάμοιβε με εκλόγιμες θέσεις. Η Σπυράκη έκανε "αντικειμενικό" ρεπορτάζ ΝΔ (τίποτα δεν έκρυβε) και έγινε ευρωβουλετής της.

Φυσικά δεν ήταν μόνο τα πρόσωπα που εξαγοράστηκαν με κρατικό χρήμα αλλά και τα ίδια τα ΜΜΕ που φιμώθηκαν με θαλασσοδάνεια και πακτωλό κρατικής διαφήμισης ή κατευθυνόμενης διαφήμισης (π.χ. Τράπεζες)

Σε αυτό το φρικτό περιβάλλον όπου το πολιτικό σύστημα εξαγοράζοντας σχεδόν κάθε δημοσιογραφική φωνή και Μέσο  δεν είχε κανέναν δημοσιογραφικό έλεγχο πια, έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και τι κάνει; Διώχνει τους "άλλους" για να βάλει "δικούς" του σε ΕΡΤ, ΔΕΚΟ, Υπουργεία, τηλεοπτικά κανάλια μέσω αδειών κ.λ.π. Και επειδή οι άλλοι ανθίστανται (υπάλληλοι έιναι οι άνθρωποι χρόνια τώρα) τους επιτίθεται.

Ειπώθηκε τίποτε από τα παραπάνω στην εκπομπή Πρετεντέρη; Όχι βέβαια. Δεν θα τα ξέρουν, μάλλον δεν τα έχουν παρει είδηση. Έχουν γίνει αυτά στην Ελλάδα;

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης