Στην Γαλλία μόνιμος στόχος είναι η Δημοκρατία - Τι μπορεί να γίνει

Οι σκληρές διαδηλώσεις στην Γαλλία έχουν ένα σοκαριστικό αποτύπωμα. Σε αυτές πρωταγωνιστούν χιλιάδες ανήλικοι από 12 έως 17 ετών!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή σε καταστροφές κινητοποίηση. Έχουν καεί 800 αυτοκίνητα και σχεδόν 100 κτήρια. Η όλη κατάσταση, ανάγκασε την κυβέρνηση να προειδοποιήσει τους γονείς των παιδιών ότι αν δεν τα μαζέψουν, απειλούνται με πρόστιμο 30.000 ευρώ και φυλάκιση 2 ετών.

Δίπλα από τα παιδιά καταστρέφουν επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και ότι άλλο μπορούν κυρίως μετανάστες που έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν στο σπίτι δήμαρχου στέλνοντας σε αυτό καιόμενο αυτοκίνητο.

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Γαλλία, μια χώρα βαθιά δημοκρατική με το μεγαλύτερο κοινωνικό κράτος στον πλανήτη; Το 2018 η Γαλλία έζησε διαδηλώσεις, υπερβολική βία και καταστροφές από τα "κίτρινα γιλέκα" για τις αυξήσεις στην... βενζίνη.

Αργότερα είχαμε ένα νέο κύμα, όμοιο με το προηγούμενο με αφορμή την εντελώς ήπια και λογική αύξηση της συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 64. Και τώρα πάλι στους δρόμους καίγοντας και καταστρέφοντας με αφορμή τον άδικο και εγκληματικό φόνο 17χρονου από αστυνομικό. Εξοργιστικό το περιστατικό αλλά είναι αφορμή.

Είναι φανερό ότι στην Γαλλία δοκιμάζεται η Δημοκρατία. Την πολεμά ο λαϊκισμός από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά. Δεν προτείνουν τίποτε στη θέση της - άλλωστε δεν υπάρχει... - είναι όμως μια ευκαιρία για την κατάληψη της εξουσίας. (Πιθανόν να ορέγονται αυταρχικά καθεστώτα όπου ένας Πούτιν ασχολείται με όλα και οι πολίτες απλώς ζουν τις όποιες ζωές τους αισθανόμενοι εθνικά υπερήφανοι).

Η Αριστερά υπόσχεται ένα άλλο μέλλον που όλοι κατανοούν ότι δεν μπορεί να προσφέρει, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Γι αυτό και η επιρροή της είναι μικρότερη από την ακροδεξιά που στηρίζεται στο έθνος, την οικογένεια, την φυλή. 

Η Δημοκρατία έχει υποχρέωση να κερδίσει τους πολίτες που παρασύρονται από τον λαϊκισμό, αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Οι κυβερνώσες ελίτ οφείλουν να στηρίξουν τους ανησυχούντες πολίτες, να τους εξηγήσουν, να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν. Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος.

                                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης