Γαλλία: Ενισχύεται η δημοτικότητα της Πεκρές και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Μακρόν

Η υποψήφια του LR στις προεδρικές εκλογές, Βαλερί Πεκρές, είναι η δεύτερη αγαπημένη προσωπικότητα των Γάλλων, σύμφωνα με το βαρόμετρο Odoxa-Mascaret για τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, τη Γερουσία και τον περιφερειακό Τύπο.

Η καλή δυναμική της Περιφερειάρχου του Παρισιού συνεχίζεται. Μετά τη νίκη της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, η υποψήφια Βαλερί Πεκρές απολαμβάνει ένα κέρδος δημοτικότητας στους Γάλλους.

Αρκετές δημοσκοπήσεις ανακοίνωσαν, τις τελευταίες ημέρες, μια σαφή ανέλιξη της προέδρου της περιφέρειας Île-de-France, κάποιες μάλιστα την «έδειχναν» και νικήτρια απέναντι στον Μακρόν στον 2ο γύρο, έρχεται το βαρόμετρο Odoxa-Mascaret να επιβεβαιώσει αυτήν την πρόοδο.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, εάν ο Εμανουέλ Μακρόν παραμείνει «καλός πρόεδρος» για το 44% των Γάλλων, ένα πολύ υψηλό επίπεδο δημοτικότητας , η Βαλερί Πεκρές είναι η πολιτική φιγούρα που έχει την καλύτερη δυναμική.

Η βαθμολογία της πρώην Υπουργού Προϋπολογισμού εκτινάχθηκε κατά 12 μονάδες τον Δεκέμβριο (36%), οδηγώντας την στη δεύτερη θέση μεταξύ των αγαπημένων προσωπικοτήτων των Γάλλων, πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ (45%).

Έκανε μια ιδιαίτερα ισχυρή επιστροφή μεταξύ του δεξιού εκλογικού σώματος (εξαιρουμένης της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης της Λεπέν), όπου κέρδισε 21 μονάδες. Έτσι, το 78% αυτών των ψηφοφόρων δηλώνει ότι τη στηρίζει ή ότι έχει συμπάθεια για αυτήν.

Η συνολική δημοτικότητά της αυξάνεται επίσης έντονα: το 50% (+12 μονάδες) των Γάλλων έχει καλή γνώμη για τη Ρεπουμπλικανή υποψήφια. Η πλειοψηφία των Γάλλων τη θεωρεί «δυναμική» και «κατάλλλη».

Αυτό αποτελεί «αγκάθι» για τον Εμανουέλ Μακρόν, που δεν έχει δηλώσει ακόμη υποψήφιος για επανεκλογή; Ενδεχομένως, αφού το 61% των ψηφοφόρων της Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν μέχρι σήμερα καλή γνώμη για αυτήν, αποκαλύπτει αυτή η μελέτη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης