Περιουσία Τράγκα. ΟΛΟΙ ήξεραν την αλήθεια (κυρίως οι... πολιτικοί)

Η δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα είναι μια αχτίδα φωτός σε μια κοινωνία βαριάς υποκρισίας. Ένα διαρκές σκάνδαλο θα ερευνηθεί.

ΟΛΟΙ ήξεραν πως μάζεψε τα 100 εκ. ευρώ, κανένας δεν ασχολήθηκε ποτέ. Όταν συνάντησα τον Γ. Τράγκα στο γραφείο του για να δω αν μπορώ να αποκτήσω τον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time, μου είπε επί λέξη: "Υπάρχει ένα δάνειο στην "Αγροτική 1.300.000 ευρώ. Πλήρωσε το, εγώ δεν θέλω τίποτε".

Τον ρώτησα πως είναι δυνατόν ένας περιφερειακός σταθμός να χρωστά ένα τέτοιο ποσό και μου αποκάλυψε τούτο: "Με πήρε τηλέφωνο ο........ (ΠΑΣΟΚ) και μου είπε. Γιώργο σου έχουμε βγάλει 4 εκ. ευρώ στην Αγροτική. Πήγαινε να τα πάρεις. Στο Tele Time έβαλα ένα από τα 4 εκ.". (Είχε γίνει 1,3 με τους τόκους)

Πήρε λοιπόν 4 εκ. ευρώ, τα έβαλε σε 4 εταιρείες που ο ίδιος δεν ήταν πουθενά και δεν πλήρωσε ποτέ τίποτε. Πέρασαν στην τσέπη του. Ήταν τα μόνα; Όχι. Την ίδια εποχή, στις λίστες της κρατικής διαφήμισης η εφημερίδα "Χώρα", με πωλήσεις 800 φύλλα / μέρα ήταν στην πρώτη θέση με ποσά άνω των 4 εκ. ευρώ κάθε χρόνο (πάλι ΠΑΣΟΚ).

Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι λόγοι που ο Τράγκας έγινε πάμπλουτος αν και δεν δεν υπάρχει τίποτε να θυμηθεί κανείς που να πρόσφερε στη δημοσιογραφία πέραν των τερατολογιών και των ψεμάτων του.

1. Απέκτησε ένα κοινό ψεκασμένων που του έδινε μεγάλες ακροαματικότητες. Αυτοί πίστευαν ότι ήταν κατά του συστήματος, ότι πολέμαγε την εξουσία και άλλα βλακώδη αν σκεφτεί κανείς ότι απλώς εκβίαζε την εξουσία, αναγγέλλοντας πολέμους με την Τουρκία, ότι ήρθαν οι εξωγήινοι, κ.λπ.

Συνήθης τακτική του: Όποιος ήταν στο προσκήνιο τον χτύπαγε με λύσσα. (Βλέπε Τσιόδρα, Μητσοτάκη κ.α.). Διέπρεψε και στην εποχή των μνημονίων, παρασύροντας τους πολίτες ότι δήθεν καταστρέφουν τη χώρα οι Γερμανοί.

2. Το πολιτικό σύστημα, φοβούμενο την επιρροή του στο κοινό που τον ακολουθούσε, άρχισε να τον χρηματοδοτεί, σας ανέφερα ήδη δυο περιπτώσεις πολλών εκατομμυρίων. Υπήρξαν δεκάδες ακόμη. 

3. Δεν πλήρωνε τίποτε. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτα δάνεια, απλήρωτο δημόσιο. Όλοι αυτοί πρέπει να πληρωθούν έστω και τώρα γιατί σίγουρα η έρευνα θα βρει άκρες. Θα διαπιστώσει δηλαδή τις τεράστιες οφειλές του που δεν τις πλήρωνε για να αγοράζει ακίνητα στο Μανχάταν ή στο Μονακό.

Που δεν θα βρει άκρη η έρευνα; Στο πως οι φαύλοι πολιτικοί του έδιναν κρατικό ή τραπεζικό χρήμα με ουρά και δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ γι αυτό.

 

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης