Ο κ. Μητσοτάκης σίγουρα ξέρει. Το ερώτημα είναι: Μπορεί; (Η περίπτωση των εσαεί 215.000 πτωχευμένων Ελλήνων)

Με τους Έλληνες πολιτικούς έχουμε δυο πολύ σοβαρά προβλήματα. ΤΟ ΠΡΩΤΟ είναι η άμετρη άγνοιά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών είτε είναι υπουργοί, είτε απλοί βουλευτές δεν έχουν ιδέα για βασικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, κυριολεκτικά είναι εκτός πραγματικής ζωής, συνεπώς δεν έχεις να περιμένεις τίποτε από αυτούς.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ είναι χειρότερο: Και να ξέρουν δεν... ΜΠΟΡΟΥΝ! Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Ο τότε υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου γνώριζε ότι δεκάδες δισ. ευρώ οφειλών προς το Δημόσιο είναι εικονικά χρέη που δεν μπορούν να εισπραχθούν γιατί αφορούν πτωχευμένους, νεκρούς (!), ανύπαρκτα ΑΦΜ κ.λ.π.

Έφερε στη Βουλή λοιπόν νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα διέγραφε 25 δισ. ευρώ εικονικών - ανύπαρκτων χρεών, ώστε να εξυγιάνει τις λίστες οφειλετών. ΜΠΟΡΕΣΕ να το περάσει; Όχι. Ξεσηκώθηκαν οι της αντιπολίτευσης ότι δήθεν διαγράφει χρέη "κολλητών" και χάθηκε η ευκαιρία να διαγραφούν χρέη πτωχών που σήμερα υποφέρουν και να εκσυγχρονιστεί η Δημόσια Διοίκηση.

Τότε είχαμε σύγκρουση αυτών που... ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ με αυτόν που... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ με αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό! Αυτή είναι η Ελλάδα που θα έλεγε και ο κ. Σημίτης.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Παρακολουθώ την συνέντευξη Μητσοτάκη στον κ. Χατζηνικολάου στο Star. Γνωρίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει τυχαία πρωθυπουργός, είναι φοβερά πειθαρχημένος και πορεύεται με ιδιαίτερα προσόντα ένα από τα οποία είναι ότι ΞΕΡΕΙ. Για κάθε ζήτημα που αφορά την ελληνική κοινωνία έχει πλήρη εικόνα και άποψη. Λέει λοιπόν: "Το επιχειρείν είναι μια κίνηση ρίσκου από μόνο του. Θα διαθέσεις χρόνο, χρήμα, θα βάλεις υποθήκη το σπίτι σου, όμως μπορεί να απέτυχες αν και προσπάθησες".

Και συνεχίζει: "Το πτωχευτικό Δίκαιο στην Ελλάδα είναι αφόρητα σκληρό, δεν δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε όποιον αποτύχει και μάλιστα αυτό κρατά όλη τη ζωή του. Σε καμία άλλη χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αντίθετα παντού τους δίνουν άμεσα μια δεύτερη ευκαιρία. Σίγουρα πρέπει κάτι να κάνουμε γι αυτό". Πρόσθεσε δε ότι και ο Τειρεσίας αποκλείει ανθρώπους από την υγιή επιχειρηματικότητα (πολλές φορές χωρίς λόγο) ενώ προσθέτω και εγώ: Χωρίς φορολογική ενημερότητα δεν μπορείς να πουλάς ούτε κουλούρια αν και πεινά το παιδί σου.

Ο κ. Μητσοτάκης ΞΕΡΕΙ λοιπόν, το ερώτημα είναι ΜΠΟΡΕΙ; Υπάρχουν σήμερα 215.000 πτωχευμένοι - αποκλεισμένοι από την εμπορική ή άλλη δραστηριότητα που είναι όμηροι για όλη τη ζωή τους. Πρόκειται για πρωτοφανή αγριανθρωπισμό που έχει απίστευτες επιπτώσεις στους ίδιους, στις οικογένειές τους, αλλά και στο κράτος που τους στέλνει στην παραοικονομία ενώ θα μπορούσε να τους φορολογεί κιόλας.

Ο κ. Μητσοτάκης σίγουρα δεν ανήκει στους πολιτικούς που δεν ξέρουν, ανήκει όμως στην κατηγορία αυτών που ΜΠΟΡΟΥΝ; Τι τον εμποδίζει να καταθέσει άμεσα ένα πλήρες σχέδιο νόμου που να διαγράφει τα εικονικά χρέη προς το Δημόσιο  και να δίνει δεύτερη ευκαιρία στους πτωχούς; Η κυβέρνηση της συνολικής άγνοιας (ΣΥΡΙΖΑ) ίσως το δεχθεί. Θα το κάνει; ΜΠΟΡΕΙ;

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης