Ο Κουφοντίνας του αγροτόσπιτου, των αδειών, της έμμεσης μείωσης της ποινής του, δεν πρέπει να χάσει τη ζωή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, έκανε ότι μπορούσε, ακόμα και παρανομώντας, ώστε ο Κουφοντίνας να μην είναι φυλακισμένος και να αποφυλακιστεί νωρίτερα. Ας δούμε πως:

Στην Ελλάδα που οι αριθμοί ποτέ δεν ισχύουν, τα ισόβια - για έναν φόνο - είναι 25 χρόνια. Ο δολοφόνος όμως ποτέ δεν θα τα εκτίσει, θα βγει σε 18, 15 μπορεί και 12.

Αν κάποιος δολοφονήσει πάνω από δυο ανθρώπους, τρεις, πέντε, 11, 100, τότε οι ποινή είναι 25 "κλειστά", ούτε μια μέρα λιγότερη. Μιλάμε για νόμο οπερέτα: Με δυο φόνους ή με 100 φόνους η ίδια ποινή.

Ο Κουφοντίνας παραδόθηκε το 2002. Αφού η ποινή είναι όπως είπαμε "κλειστή", θα έπρεπε να αποφυλακιστεί το 2027 δηλαδή σε έξι χρόνια. Η προηγούμενη κυβέρνηση όπως μπόρεσε να σπάσει το "κλειστή ποινή" για τον Κουφοντίνα με τρεις ενέργειες (και με στόχο να αποφυλακιστεί όσο νωρίτερα γίνεται).

Η ΠΡΩΤΗ: Τον μετέφερε στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου διέμενε όχι σε κελί αλλά σε ένα χωριάτικο σπιτάκι, πνιγμένο σε λουλούδια με αυλή και όλες τις ανέσεις ελευθερίας. Σε διακοπές. 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Στον Βόλο, κάθε μέρα αυτής της υποτιθέμενης φυλάκισης μετρούσε για τρεις ώστε ο Κουφοντίνας να αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα, (αυτό προσπάθησε η προηγούμενη κυβέρνηση). Να γιατί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μπορεί να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης (!).

Η ΤΡΙΤΗ: Κάθε δυο μήνες τους έδιναν πενθήμερες άδειες, να βολτάρει στα μέρη που εκτέλεσε αθώους.

Με βάση τα παραπάνω, για ποια 25 χρόνια "κλειστά" μιλάμε; Έκαναν το νόμο σουρωτήρι για χάρη ενός ανθρώπου που ούτε έχει μετανιώσει, ούτε μας έχει εξηγήσει τι κατάφερε σκορπώντας τον θάνατο ακόμα και σε παιδιά που δεν του είχαν φταίξει σε τίποτε, (όπως ο Αξαρλιάν). Κατάργησαν το νόημα της κάθειρξης με αγροτόσπιτο και του γλύτωναν χρόνια φυλακής.

Ωστόσο, παρά την ασεβή και προκλητική πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που παράκαμψε - διαστρέβλωσε το νόμο υπέρ του σίριαλ κίλερ, υπερασπίζομαι την άποψη ότι ο Κουφοντίνας δεν πρέπει να χάσει τη ζωή του. Κάθε ζωή είναι ανεπανάληπτα μοναδική. Αν ο Κουφοντίνας θέλει να δολοφονήσει και τον εαυτό του, εμείς δεν πρέπει να του το επιτρέψουμε. 

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης