Οι δυο συν δυο προϋποθέσεις για να ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης μπροστά

Υπάρχουν τέσσερεις βασικές προύποθέσεις για να πείσει ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι το διαφορετικό, να ξεφύγει δημοσκοπικά και να επικυριαρχήσει πολιτικά. Μία την έχει, άλλη μια την έχει ξεκινήσει ενώ άλλες δύο εκκρεμούν.

* Η πρώτη είναι η γνώση του προβλήματος. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Ελλάδα και όσο μένει στην εξουσία όλα γίνονται χειρότερα. Ιδού μια δήλωσή του πριν λίγες ημέρες: "... αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση που είναι παντελώς ανίκανη να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και η οποία, αμήχανη και μοιραία, παρατηρεί τις εξελίξεις να την προσπερνούν".

Πράγματι η χώρα είναι ακυβέρνητη, χωρίς σχέδιο και με μια κυβέρνηση που κάνει μόνο δηλώσεις στα τηλεπαράθυρα. Αυτό είναι το πρώτο συν για τον κ. Μητσοτάκη, γνωρίζει ότι καταστρεφόμαστε και πως δεν υπάρχει χρόνος.

* Η δεύτερη προϋπόθεση είναι: Έχει σχέδιο; Ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκροτήσει πέντε μεγάλες επιτροπές "σοφών" με θεματικές ενότητες τα 5Α ήτοι, Ανάπτυξη - Αξιοκρατία - Αριστεία - Αξιοπιστία - Αλληλεγγύη. Σε κάθε επιτροπή έχουν κληθεί σοβαροί επιστήμονες με κύρος και αναγνώριση ώστε όλοι μαζί να συγκροτήσουν το ενιαίο πρόγραμμα που χρειάζεται η χώρα για να αλλάξει.

Είναι μια απολύτως σωστή κίνηση αφού στο σκορποχώρι που λέγεται Ελλάδα (έτσι την κατάντησαν δεξιοί, σοσιαλιστές και αριστεροί) όλα πρέπει να ξεκινήσουν εκ θεμελίων, δηλαδή εντελώς από την αρχή. Αυτή η κίνηση της συγκρότησης επιτροπών είναι το δεύτερο συν για τον κ. Μητσοτάκη εφόσον βέβαια τελικά... εκπονηθεί σχέδιο.

Έχουμε λοιπόν έναν αρχηγό που ξέρει πολύ καλά την κατάσταση και που έχει αναθέσει σε μια ομάδα εργασίας 35 επιστημόνων την εκπόνηση του βασικού προγράμματος ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ για να κυβερνηθεί η χώρα. Τι μας ανησυχεί;

Μας ανησυχούν ΔΥΟ παράμετροι που επαναλαμβάνονται σταθερά στην δύσμοιρη Ελλάδα όπου ενώ (μας) υπόσχονται ότι θα τα αλλάξουν όλα δεν αλλάζουν τίποτε (πως ο Καραμανλης θα επανίδρυε το κράτος ή ο Θεοδωράκης είχε κι αυτός 7 επιτροπές σοφών για προτάσεις που θα άλλαζαν την Ελλάδα;).

Αν αυτές οι δυο παράμετροι ληφθούν υπόψιν τότε θα έχουμε τα δύο αναγκαία "συν" που χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης για να πείσει:

1. Η αδυναμία των πολιτικών να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, αυτά που μας μετατρέπουν σε δούλους του κράτους και της Δημοκρατίας αντί να μας υπηρετούν.

Κατά καιρούς έχουμε περιγράψει μερικά όπως το να τοκίζονται οι οφειλές αιωνίως, να υπάρχουν παράβολα 650 ευρώ για πλημμέλλήματα, φορολογικές ενημερότητες για καστανάδες, καθώς και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παρόμοιες αθλιότητες που όμως κανείς δεν τις αλλάζει (το χειρότερο δεν τις... ξέρουν) αν και θα ανακούφιζαν ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Θα τα εντοπίσει όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης και οι "σοφοί" του; Θα τα αλλάξει; ΔΕΝ κοστίζουν τίποτε! Θα εξαγγείλει δηλαδή το πραγματικό "Παράλληλο Πρόγραμμα" που χρειάζεται η κοινωνία;

2. Η απαξίωση των στελεχών του στα τηλεπαράθυρα δίπλα από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε τη ΝΔ να είναι ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πρωινάδικα και στις δηλώσεις για την καθημερινότητα. Δηλαδή η ΝΔ έχει παρασυρθέι στο τίποτα αυτής της ανούσια εξευτελιστικήε δήθεν αντιπαράθεσης.

ΑΜΕΣΑ η ΝΔ θα πρέπει να εγκαταλείψει τα στασίδια της τηλεόρασης, να αποσύρει όλα τα στελέχη της και να βάζει μόνο αυτή την ατζέντα των συζητήσεων για να συμμετέχει κάπου. Να μιλά δε για το πρόγραμμά της και για το τι θα έκανε αυτή όχι να κρίνει την ανυπαρξία της νυν κυβλερνησης (δεν αρκεί).

Ακόμα και στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντά καθόλου στον Τσίπρα αλλά να εξαγγέλλει τις θέσεις του μιλώντας στους Βουλευτές και τους πολίτες.

Αυτά είναι τα δυο αναγκαία συν για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για να πείσει. Να εξαγγείλλει τα μέτρα ανακούφισης και να αποχωρήσει από τις κοκορομαχίες του τίποτα στα τηλεπαράθυρα μιλώντας μόνο σε ότι αφορά την ουσία. Μόνο έτσι θα κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες, μόνο έτσι θα πείθει.

                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης