Οι δυο ανοικτές πληγές στο συνταξιοδοτικό που προσβάλλουν τους Έλληνες

Ένα κράτος που δεν θα σου δώσει ποτέ σύνταξη αν δεν την ζητήσεις και δεν τρέξεις εσύ να μαζέψεις τα χαρτιά που αυτό έχει. Το ίδιο κράτος ακόμα και αν σου δώσει τη σύνταξη θα σε... κλέβει.

Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα που θα επιλυθεί μετά από κάποια χρόνια όταν όλα τα ένσημα των Ελλήνων θα είναι ηλεκτρονικά καταγεγραμμένα και δεν θα υπάρχουν... φάκελοι στα υπόγεια του ΕΦΚΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη το χάος των συντάξεων αλλά φρονώ ότι ενώ κάτι θα διορθώσει, τίποτα ουσιαστικό δεν θα καταφέρει και εξηγούμε:

1. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ το κράτος διαπιστώνει μόνο του, πότε δικαιούται ο πολίτης τη σύνταξη του. Ανασύρει κάθε σχετικό έγγραφο, καθορίζει το ποσό που προκύπτει και αρχίζει τις καταβολές. Ο πολίτης δεν κάνει τίποτε απολύτως.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο πολίτης αν δεν κάνει αίτημα για σύνταξη ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ. Επί πλέον τρέχει ο ίδιος (ή βάζει εργατολόγους επί πληρωμή) να μαζέψει από το κράτος τα έγγραφα που τον αφορούν. Παρακαλάει, πάει άπειρες φορές, και μετά από μήνες ή και χρόνια, τα μαζεύει.

Τελικά όταν μαζέψει από το κράτος τα έγγραφα που τον αφορούν, τα πάει στο... κράτος για να του εκδώσει τη σύνταξη. Εκεί του λένε ότι αν και παρέλαβαν τα έγγραφα με σφραγίδες και υπογραφές, θα πρέπει να υποβάλλουν και αυτοί ως κράτος αίτημα στο... κράτος για να τους σταλούν "επίσημα", ότι έχουν ήδη στα χέρια τους! Στο μεταξύ οι μήνες περνούν και ο συνταξιούχος με μηδέν εισόδημα πένεται.

2 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ όσα ένσημα και να έχεις δικαιούσαι την αντίστοιχη σύνταξη. Ακόμα και για ένα δυο χρόνια σου στέλνουν επιταγή 50-60 ευρώ. Φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι αν θες να προσθέσεις εισόδημα, γιατί η σύνταξη μπορεί να μην επαρκεί.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αν σου βγει μια σύνταξη 700 ευρώ (23 ευρώ την ημέρα) και αναγκαστείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι για να πάρεις έστω και τον βασικό (άλλα 600 ευρώ) τότε α) Σου παίρνουν το 30% της επί χρόνια πληρωμένης σου σύνταξης (δηλαδή 210 ευρώ), ενώ τα ένσημα που πληρώνεις (άλλα 220 ευρώ) δεν θα σου αυξήσουν τη σύνταξη αν μετά από 10 χρόνια σταματήσεις να εργάζεσαι!

Δηλαδή αν συνεχίσεις να εργάζεσαι, ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ 430 ευρώ/μήνα για να σου μείνουν από τα 600 της συνεχιζόμενης εργασίας σου... 170 ευρώ/μήνα! Με βάση τα παραπάνω αναρωτιέμαι, τι ακριβώς θα αλλάξει ο κ. Χατζηδάκης στο συνταξιοδοτικό. Πάλι ο πολίτης θα τρέχει και πάλι θα τον κλέβει το κράτος της φαυλότητας.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης