Η Γέφυρα της Καβάλας και οι Μολότοφ στου Ζωγράφου

Έχω μνημονεύσει αρκετές φορές τις τρεις πεσμένες Γέφυρες στην Εύβοια που από τις 9 Αυγούστου 2020 είναι πάντα πεσμένες με το... κατεπείγον ανέγερσης τους. Το παραθέτω ως ένα παράδειγμα των επιπτώσεων της γραφειοκρατίας που αποδεικνύει ότι ακόμη και επιθυμίες ενός πρωθυπουργού δεν υλοποιούνται.

Ξαφνικά χθες είδα κάτι χειρότερο. Μια πεσμένη Γέφυρα στην πόλη της Καβάλας είναι ακόμα πεσμένη ΠΕΝΤΕ χρόνια μετά. Πρόκειται για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, μπορεί να μνημονεύω αυτήν στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τους πήρε πολύ χρόνο να δουν που... ανήκει. Τελικά ήταν λέει της Περιφέρειας. Μετά τους πήρε πολύ χρόνο να γίνουν οι μελέτες που παραδόθηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε. (Και πληρώθηκαν φυσικά).

Τώρα λέει είμαστε στο τελευταίο στάδιο - θα το πιστέψετε; - γίνεται μια συζήτηση αν η Γέφυρα... χρειάζεται! Δηλαδή πλήρωσαν μελέτες για ένα αχρείαστο ίσως έργο; 

Αλλά τι να πεις για αυτή την μπανανία της Νότιας Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα. Το Σάββατο η ΕΛΑΣ ενημέρωσε τους κατοίκους Ζωγράφου να απομακρύνουν τα οχήματα τους "γιατί θα γίνει στην φοιτητική Εστία πάρτι και θα ακολουθήσουν επεισόδια". 

Και το πάρτι έγινε και τα επεισόδια έγιναν. Όχι που λέτε ότι δεν υπάρχει κράτος. Οι άνθρωποι το ήξεραν και ειδοποίησαν. Τώρα βέβαια ενώ κάηκαν 7 αυτοκίνητα αθώων πολιτών και ενώ έχουν κάνει κακούργημα τις μολότοφ, ούτε τώρα έγιναν συλλήψεις όσων μπροστά στα μάτια τους έκαναν αυτές τις κακουργηματικές πράξεις.

Δίκιο έχουν. Και να τους πιάσουν αφήνονται ελεύθεροι "γιατί δεν προκύπτουν στοιχεία". Τι που βάσταγαν μια μολότοφ και την πέταξαν στο ΙΧ κάποιου; Είναι στοιχείο αυτό; 

Με βάση τα παραπάνω σκεφθείτε: Μια κυβέρνηση που παριστάνει ότι καινοτομεί και μια αντιπολίτευση που παριστάνει ότι αν ήταν στη θέση της θα ήταν καλύτερη. Όλοι μαζί ανίκανοι και αδιάφοροι να νικήσουν την γραφειοκρατία, να εφαρμόζουν νόμους, να προστατεύουν τους πολίτες. Όλοι αυτοί μαζί συντηρούν της Ελλάδα της καθήλωσης και της καθυστέρησης αδιαφορώντας να την αλλάξουν.

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης