Πόσες «αχρείαστες» φωτογραφίες έχουμε στο κινητό μας;

Τον αριθμό των διπλών ή χαμηλής ποιότητας φωτογραφιών που έχουμε κατά μέσο όρο στο κινητό μας τηλέφωνο επιχείρησε να υπολογίσει η εταιρεία Avast, μέσα από έρευνά της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 22% όλων των φωτογραφιών (περίπου μία στις πέντε) σε συσκευές Android είναι διπλές ή χαμηλής ποιότητας.

Κατά μέσο όρο, οι χρήστες χάνουν 636 MB μνήμης του τηλέφωνού τους αποθηκεύοντας «αχρείαστες» φωτογραφίες.

Η Avast – η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο - χαρτογράφησε σύμφωνα με τον ιστότοπο ZDNet πάνω από τρία δισεκατομμύρια φωτογραφίες, διαπιστώνοντας ότι το 16% εξ αυτών ήταν διπλές ή παρόμοιες, καθώς αρκετοί χρήστες συνηθίζουν να βγάζουν πάνω από μία φωτογραφία, σε μία προσπάθεια να πετύχουν την τέλεια λήψη.

Ποσοστό 6% των φωτογραφιών ήταν θολές, είχαν κακό φωτισμό και χαμηλή ποιότητα. Συνολικά, η Avast διαπίστωσε ότι το 22% όλων των φωτογραφιών απλά στερούν χώρο από τη μνήμη των συσκευών, καθώς θα μπορούσαν να αφαιρεθούν.

Ενώ ο συνολικός αριθμός φωτογραφιών που κάθε χρήστης αποθηκεύει στο τηλέφωνό του ποικίλει ανάλογα με τη συνολική μνήμη κάθε συσκευής, κατά μέσο όρο – σύμφωνα με την Avast - ένας τυπικός χρήστης έχει αποθηκευμένες 952 εικόνες, 154 εκ των οποίων είναι διπλές και 58 χαμηλής ποιότητας.

«Δεδομένου ότι η μέση φωτογραφία αντιστοιχεί σε περίπου 3 MB σε μέγεθος, οι χρήστες χάνουν περίπου 636 MB από τη μνήμη του τηλεφώνου», σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης