Ενημέρωση για τη συνάντηση του Συλλόγου Δασκάλων Πάτρας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Αχαΐας

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας σε συνέχεια της μαζικής Γ.Σ. πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων.

"Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει τον δρόμο που δεν είναι άλλος από την ενότητα του κλάδου ο οποίος θα δώσει μια μαζική απάντηση στην προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής «αξιολόγησης».
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, το ΔΣ του Συλλόγου μας όλο το τελευταίο διάστημα με πολύ μεγάλη προσοχή, με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου, τις νομικές γνωματεύσεις κτλ. προασπίζεται τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Μετά τη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης επισημαίνουμε τα εξής:
1) Από την πρώτη στιγμή, που οι αξιολογητές άρχισαν να καλούν μόνιμους συναδέλφους, με σχετική ανακοίνωση εκφράσαμε τις απορίες μας για τη διαδικασία. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτές οι κλήσεις μονίμων συναδέλφων δεν ισχύουν και θα τηρηθεί η σειρά που προβλέπει ο νόμος 4823/21 παρ. 77.
2) Όσοι επιθυμούν να γίνουν στελέχη μπορούν να αξιολογηθούν όποτε επιθυμούν. Με βάση την ανακοίνωση της ΔΟΕ καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να μην καταθέσουν αίτηση για κατά προτεραιότητα αξιολόγηση και να συνταχτούν με τον κλάδο δηλώνοντας απεργία−αποχή.
3) Ζητήσαμε οι σύμβουλοι «αξιολογητές» να εκτελούν τα καθήκοντά τους όπως ορίζει η νομοθεσία και να μην παραπληροφορούν, εκφοβίζουν, «μοιράζουν ποινές» λες και είναι δικαστές. Σε κάθε περίπτωση τονίσαμε ότι ο Σύλλογός μας το επόμενο διάστημα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων με κάθε νόμιμο μέσο.
4) Καταγγείλαμε το απαράδεκτο γεγονός των «εθελοντικών» συναντήσεων το απόγευμα, συναντήσεις που θα έπρεπε να γίνονται μέσα στο εργασιακό ωράριο. Τονίσαμε ότι οι συνεδριάσεις Συλλόγου Διδασκόντων που προγραμματίζονται το απόγευμα είναι εκτός εργασιακού ωραρίου και κατά συνέπεια παράνομες.

Ο Διευθυντής Εκπ. απάντησε ότι αν γίνει σχετική καταγγελία θα εξετάσει το θέμα με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, μόνο αισιοδοξία μας γεμίζει η μεγάλη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήσαμε. Είναι σίγουρο ότι το κλίμα φόβου που δημιούργησαν τα διάφορα παπαγαλάκια του Υπουργείου σπάει. Το όπλο μας είναι η ενότητα και η μαζική συμμετοχή στην Απεργία−Αποχή από την ατομική αξιολόγηση.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας το επόμενο διάστημα θα πάρει νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συντονισμού του αγώνα κατά της «αξιολόγησης."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης