Ο Chrome πρώτος στις προτιμήσεις των χρηστών

Το σύστημα πλοήγησης του Διαδικτύου Google Chrome ξεπέρασε για πρώτη φορά σε δημοτικότητα το σύστημα Mozilla Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ιντερνετικών μετρήσεων StatsCounter το ποσοστό των χρηστών που σερφάρουν στο Ίντερνετ με το Google Chrome ανέρχεται σε 25,69%, ενώ το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το Firefox φτάνει το 25,23&.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο δημοφιλές σύστημα πλοήγησης παραμένει το Internet Explorer της Microsoft με ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο που φτάνει το 40,63%.

Πάντως η επιτυχία του Google Chrome είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι λανσαρίστηκε στην αγορά αργότερα από τους ανταγωνιστές του στα τέλη του 2008, ενώ το Firefox έκανε την εμφάνισή του το 2004, το Safari της Apple το 2003 και το Internet Explorer το 1995.

Στην Ελλάδα

Στη χώρα μας το Firefox συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των χρηστών του Διαδικτύου με ποσοστό 42,7% και ακολουθούν το Internet Explorer (29,8%) το Google Chrome (22,8%)  και το Safari (2,35%).

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης