Δύο φοιτητές νεκροί, και τρεις σε κώμα από αναθυμιάσεις γιατί δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο

φοιτητες, λαρισα,

Δύο νέα παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους κι ακόμη τρία να βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι πέντε φοιτητές βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, επί της οδού Παπαζαχαρίου. Το σπίτι νοίκιαζαν οι δύο φοιτητές ενώ οι άλλοι τρεις ήταν επισκέπτες και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.

Φίλη τους που τους αναζητούσε, πήγε λίγο μετά τις 18.00 στο διαμέρισμα και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς μπήκε στο χώρο όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί. Οι δύο είχαν αφήσει ήδη την τελευταία τους πνοή, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν σε άσχημη κατάσταση, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις.

Ένας γιατρός που έμενε κοντά, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους νεαρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι οι Σ.Π. και Ν.Π. 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ oι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους.

Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης