Γιατί ο Γιώργος Κύρτσος έχει... διπλό δίκιο (περί χρεών)

Η είδηση ότι ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος αντιμετωπίζει αίτημα άρσης της ασυλίας του για χρέη προς το Δημόσιο δεν είναι είδηση. Είναι η τέταρτη φορά που κατατίθεται τέτοιο αίτημα το οποίο πάντοτε το διαχειρίζεται με ρύθμιση των χρεών του. 

Αυτό που είναι είδηση είναι οι εξηγήσεις Κύρτσου για ένα χρέος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ και όμως τον κατατρέχει όπως συμβαίνει άδικα και αντισυνταγματικά για χιλιάδες ομοιοπαθείς Έλληνες. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής παραθέτει ΔΥΟ επιχειρήματα για τα οποία έχει δίκιο αλλά κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ αφορά τις εταιρείες μορφής ΑΕ. Παντού στον πλανήτη όταν μια ΑΕ πέσει έξω, τότε α) Όλοι οι μέτοχοι χάνουν τα χρήματα που έβαλαν σε αυτήν και β) χάνονται και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα επινοήθηκε στις ΑΕ να είναι υπεύθυνος των χρεών και ο Διευθύνων Σύμβουλος (!). Δηλαδή η ΑΕ έγινε μια μονοπρόσωπη ΟΕ. Όχι μόνο ο Κύρτσος αλλά και χιλιάδες Έλληνες, μόνοι σε όλον τον πλανήτη Γη, χάνουν τις περιουσίες τους όταν η ΑΕ αποτύχει ή καταστραφεί από οποιαδήποτε τυχαία αιτία.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ αφορά ακριβώς την τυχαία αιτία. Σκεφθείτε μετά τον σεισμό στην Τουρκία να μην σπεύσουν ο Ερυθρός Σταυρός και το ΕΚΑΒ αλλά το... ΣΔΟΕ και η Εφορία, μοιράζοντας πρόστιμα επί των ερειπίων. Αυτό ακριβώς έγινε στην Ελλάδα μετά τον οικονομικό σεισμό του 2009 -2019. 

Το ελληνικό κράτος κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιανόητων χρεών που δημιούργησε η φαυλοκρατία των πολιτικών και χύμηξε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Αντί να στηρίζει τις λήστευε, καταστρέφοντας άδικα ζωές και υγιείς επιχειρήσεις.. 

Εδώ ο Γ. Κύρτσος μας εξηγεί ότι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο όταν ένα φυσικό πρόσωπο ή μια επιχείρηση καταστραφεί χωρίς δόλο από εξωγενείς αιτίες, τότε τα χρέη τους διαγράφονται και τους παρέχεται μια δεύτερη ευκαιρία. Στην Ελλάδα έχουν στις λίστες οφειλετών νεκρούς εδώ και 30 χρόνια ή εταιρείες που δεν υπάρχουν πουθενά από τον περασμένο αιώνα. Χιλιάδες άνθρωποι είναι όμηροι χρεών και θα πεθάνουν χωρίς ποτέ να δικαιωθούν.

                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης