Πως με Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, ζούμε ένα δεύτερο έγκλημα των Τεμπών

Το έγκλημα των Τεμπών έγινε πέρυσι. Δύο ανεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι περιφρόνησαν απλούς κανόνες συνεννόησης για την πορεία εκκίνησης του τρένου - δεν χρησιμοποίησαν ποτέ τις λέξεις "άνοδος" και "κάθοδος" - και έστειλαν σε άδικο θάνατο 57 ανθρώπους.

Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ για την τραγωδία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Η σύμβαση 717 ποτέ δεν υπήρχε, αυτό δεν σήμαινε ότι κάθε μήνα θα είχαμε σύγκρουση τρένων σε διπλές γραμμές.

Τώρα ζούμε έναν δεύτερο έγκλημα που μπορεί μα μην έχει ανθρώπινα θύματα, έχει όμως τρομερές σε έκταση ευθύνες για το πως η Ελλάδα είναι πάντα η Ελλάδα των Τεμπών, εξ αιτίας πολιτικών τύπου Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και κομμάτων όπως αυτά της αντιπολίτευσης.

Μόνο περιφρόνηση νιώθει ένας σκεπτόμενος πολίτης όταν ακούει αυτούς τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποταγμένους άβουλους βουλευτές τους, να μιλούν για μπάζωμα ώστε να αποκρύψουν στοιχεία. Τι να αποκρύψουν; Δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσαν να αποκρύψουν, μα απολύτως τίποτε.

Αυτοί οι ίδιοι, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και άβουλοι βουλευτές, καθημερινά μας λένε ακόμη ότι κάποιοι μόνταραν τις συνομιλίες μετά την τραγωδία. Τι θα μπορούσαν να περιέχουν οι συνομιλίες; Πάλι τίποτα. 

Είναι αδιανόητο αλλά συμβαίνει. Ενώ Ανδρουλάκης και Κασσελάκης, γνωρίζουν ότι τίποτε απολύτως δεν θα μπορούσε να μπαζωθεί, και ότι οι συνομιλίες γύρω από το ατύχημα δεν μπορεί να έχουν κανένα ενδιαφέρον - είναι γνωστό πια πως έγινε η τραγωδία - αυτοί με ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ υποστηρίζουν το ανύπαρκτο.

Το κάνουν με βαρύγδουπες εκφράσεις και σχεδόν με ύβρεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων. Και το συνεχίζουν γιατί βλέπουν ότι μέρος των πολιτών τους ακολουθεί. Η κυβέρνηση φθείρεται.

Όμως για πες μας κ. Ανδρουλάκη τι μπορεί να μπάζωσαν; Και τι μπορεί να έλεγαν οι συνομιλίες; Δεν έχει ιδέα, γνωρίζει ότι αυτά είναι του αέρα, ένα τίποτα και όμως κάθε μέρα τα επαναλαμβάνει, μιλά για έγκλημα και ζητά να παρέμβει η Δικαιοσύνη στο ανύπαρκτο.

Την ίδια ώρα που Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και άβουλοι βουλευτές τους, μιλούν για μπαζώματα και συρραφές συνομιλιών, ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ την πραγματική αιτία για την τραγωδία. 

Είναι το κομματικό κράτος του αίσχους που ευθύνεται όχι μόνο για τα Τέμπη, όχι μόνο για το Μάτι, όχι μόνο για την Μάνδρα, όχι μόνο για την 28χρονη στο αστυνομικό τμήμα αλλά για κάθε αδιανόητη για κοινό νου καταστροφή που ζούμε κάθε τόσο στην χώρα.

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης δεν έχουν βγάλει ούτε μια λέξη για το κομματικό κράτος των πολλών ανίκανων, τεμπέληδων και επικίνδυνων που για ψηφοθηρία τους βάζουν εδώ και 45 χρόνια σε θέσεις που δεν αγαπούν. Αυτό το κράτος έφερε και τα Τέμπη. Και το έχουν στήσει όλοι, πρώτα το ΠΑΣΟΚ, μετά η ΝΔ και τέλος η Αριστερά συνολικά.

Μας αποπροσανατολίζουν λοιπόν, μιλώντας για μπαζώματα αντί να απολογηθούν για τα κόμματα τους που όταν κυβερνούσαν, είναι αυτά που έφτιαξαν τέτοιους σταθμάρχες, τέτοιους αστυνομικούς και τέτοιες υπηρεσίες, που κρατούν την Ελλάδα σε μόνιμη καθυστέρηση.

Κάθε φορά που τους βλέπω στην τηλεόραση να ξιφουλκούν για το έγκλημα των Τεμπών νιώθω μια βαθιά αποστροφή γι αυτούς και αντιλαμβάνομαι πόσο μακριά είμαστε από το να ζήσουμε σε μια κανονική χώρα. Και είμαστε μακριά γιατί ένας μεγάλο μέρος των πολιτών τους πιστεύει αντί να τους απορρίπτει.

                                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης