Υπόθεση Λοβέρδου: Τι θα ρώταγα τους "καλούς αυτούς ανθρώπους"

Από την πολιτική λείπει εντελώς η ηθική. Είναι η μόνη ανθρώπινη δράση που δεν πειράζει κανέναν αυτή η ακραία καθημερινή ανηθικότητα. Από τον μανάβη απαιτείς να μην σου δώσει σάπια φρούτα, από τον χασάπη μολυσμένο κρέας, από τον γιατρό να είναι ακριβής, από τον δικηγόρο να γνωρίζει τους νόμους κ.ο.κ.

Από τους πολιτικούς δεν σε νοιάζει που όλη μέρα λένε ψέματα, ούτε ότι είναι ανίκανοι και δεν κάνουν τίποτε από όσα σου έχουν υποσχεθεί. Τα θεωρείς φυσιολογικά. 

Αυτοί οι "καλοί άνθρωποι" λοιπόν οι πολιτικοί, κατηγορούσαν 10 δημόσια πρόσωπα για το σκάνδαλο της Novartis. Έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν τερατολογίες (θα πάνε φυλακή, είναι κλέφτες, και άλλα παρεμφερή).

Όταν ξεκίνησαν οι αθωώσεις, αυτοί οι "καλοί άνθρωποι", συνέχιζαν τις ελεεινολογίες τους για όσους δεν είχαν απαλλαγεί ακόμη: "Για να δούμε για αυτούς" έλεγαν. Τελευταίος υβριζόμενος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πλέον και αυτός είναι πεντακάθαρος όπως ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι δηλαδή με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις και ένα εντελώς σαθρό κατηγορητήριο.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, από πουθενά δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α. Λοβέρδου για υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Για δε την αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», σημειώνουν ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι δε δεν ήταν ούτε αυτόπτες ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

Αν είχα μια εκπομπή σε κεντρικό κανάλι, θα καλούσα μερικούς από αυτούς τους "καλούς ανθρώπους", θα τους έβαζα βίντεο με το τι δήλωναν και θα τους ρώταγα αν κάνουν τα ίδια και στις οικογένειες τους. Αν ψεύδονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, αν δεν τηρούν τίποτε από όσα υπόσχονται και αν στήνουν σκευωρίες σε όποιον βρουν απέναντι τους.

                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης