Ανίκητα μικρόβια αφαιρούν όλο και περισσότερες ζωές ανθρώπων - Δεν υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπισή τους

Δεν είναι ταινία επιστημονικής φανατασίας αλλά η οδυνηρή πραγματικότητα που "κρύβεται" πίσω από την ασημαντολογία που κερδίζει το κύριο ενδιαφέρον των ανθρώπων. Κάθε χρόνο πεθαίνουν 700.000 άνθρωποι από μικρόβια που ο άνθρωπος δεν έχει φάρμακα για να τα αντιμετωπίσει!

Μάλιστα ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να μεγαλώσει κατά πολύ τα επόμενα χρόνια. Η ιατρική επιστήμη μιλά για υπερ-μικρόβια που δεν αντιμετωπίζονται ούτε με τα αντιβιοτικά πια.

Μάλιστα κάθε φορά που παίρνουμε αντιβιοτικά φάρμακα, σκοτώνουμε και "καλά" μικρόβια που ο οργανισμός μας τα χρειάζεται για την άμυνά του. Παράλληλα δυναμώνουμε τα κακά μικρόβια που προσαρμόζονται και αυξάνουν την ανθεκτικότητά τους.

Μόνη λύση είναι να βρεθούν νέα φάρμακα. Μέχρι τότε η χρήση αντιβιοτικών θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με μέτρο.

Γιατροί περιγράφουν το αδιανόητο ΔΡΑΜΑ να εντοπίζουν με ακρίβεια την πάθηση ενός ασθενούς αλλά να μην έχουν φάρμακο για να τον σώσουν! Καταγράφονται χιλιάδες περιπτώσεις όπου κανένα από τα 26 αντιβιοτικά φάρμακα δεν ανατρέπει την κατάσταση.

Ο Φλέμιγκ το 1945 είχε προβλέψει αυτό που ζούμε σήμερα λέγονατας ότι "αν παίρνεις αυτό το φάρμακο σε μικρές δόσεις θα κάνεις τα μικρόβια πιο ανθεκτικά".

Υπάρχει τέλος και η απροθυμία των φαρμακοβιομηχανιών να επενδύσουν σε ένα νέο φάρμακο που θα είναι πολύ φθηνό και σύντομης χρήσης... Αδιαφορούν λοιπόν.

Κυβερνήσεις που έχουν εντοπίσει αυτή την αδιαφορία ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν σχετικές έρευνες καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους. Θα το κάνουν γιατί πληρώνουν ήδη ακριβότερα νοσήλεια και πανάκριβα φάρμακα για όσους μολύνονται αλλά δεν θεραπεύονται γρήγορα όπως κάποτε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης