Η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει πολύ χειρότερη το 2012.

Περισσότερες απολύσεις, περισσότερα λουκέτα, κι άλλη μείωση της κατανάλωσης, αύξηση των κρουσμάτων βίας, απόγνωση και απελπισία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του 2012 στην Ελλάδα.

Όλα τα παραπάνω  θα τα ζήσει η χώρα εξ αιτίας της ύφεσης που θα γίνει χειρότερη. Κύριες αιτίες η μηδενική ανάπτυξη, το κράτος της σύγχισης και της ανεπάρκειας, η έλλειψη υποδομών στη χώρα και φυσικά η λάθος πολιτική των κυβερνώντων που υπερφορολογούν χωρίς μέτρο. Οι κοινωνικές εντάσεις μοιραία θα ενταθούν, ενώ το πολιτικό σύστημα θα παραπαίει χωρίς προτάσεις και πειθώ.

Ο Χορστ Ράινενμπαχ, είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να μιλήσει για την Ελλάδα, αφού βρίσκεται εδώ επί μήνες και αναλύει την ελληνική πραγαματικότητα. Όπως είναι φυσικό, είναι απαισιόδοξος. Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, είπε ότι η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί κι άλλο.

Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. «Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο». Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Το πρόγραμμα διάσωσης καθυστέρησε

Ο επικεφαλής της taskforce επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας έλαβαν χώρα με καθυστέρηση. «Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Κατι που πρεπει να θυμηθουμε σ αυτη την κρισιμη στιγμη ειναι ο,τι αν θελουμε απαντησεις σ αυτη την οικονομικη κριση που θα μας οδηγησουν σ εναν κοσμο πιο υγιη, πιο δικαιο πιο ειρηνικο πρεπει να βγουμε στους δρομους και να τους αναγκασουμε. Του Ελληνα ο τραχηλος ζυγο δεν υποφερει!!!!!!!!!!!!!

Δείτε επίσης