Σερβία: 22 νεκροί από το ψύχος

Σερβία ψύχος

Συνολικά 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη Σερβία και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων, δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών, Πρέντραγκ Μάριτς.

Σε επιχειρήσεις διάσωσης απομακρύνθηκαν από αποκλεισμένες στο χιόνι περιοχές, 275 άνθρωποι.

Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη παρότι συνεχίζεται η χιονόπτωση, αλλά με μικρότερη ένταση σε σύγκριση με τις έξι προηγούμενες μέρες, είπε ο κ. Μάριτς προσθέτοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν αποτελέσματα.

Συνεργεία σε όλη τη Σερβία συνεχίζουν τις προσπάθειες καθαρισμού των οδικών αρτηριών και οι τοπικές επιτροπές έκτακτων καταστάσεων προσεγγίζουν χωριά αποκλεισμένα από το χιόνι για να μεταφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Μονάδα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών έφθασε στο χωριό Σίροκα Πλανίνα στο δήμο Τργκόβιστε στη νότια Σερβία, που είναι αποκλεισμένο στα χιόνια εδώ και 28 μέρες.

Ο δήμαρχος Τργκόβιστε Ντάρκο Τόμιτς που συμμετείχε στην αποστολή τόνισε ότι οι συναντήσεις με τους κατοίκους ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές και ότι διανεμήθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα σε κάθε νοικοκυριό.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και θα συγκροτηθεί επιχειρησιακή ομάδα για την παρακολούθηση της κατάστασης τους ποταμούς της χώρας, είπε ο κ. Μάριτς και προειδοποίησε ότι σε 36 δήμους δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αποτροπή πλημμυρών από το απότομο λιώσιμο των χιονιών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης