Μια αποτυχημένη κυβέρνηση που εξευτελίζεται συνεχώς, μια αντιπολίτευση χωρίς σχέδιο και ένας λαός σε σύγχιση

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βουλιάζει. Όλοι μαζί καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της. Ποιοι ακριβώς;

Πρώτα απ΄όλα, αυτή η απερίγραπτη κυβέρνηση Σαμαρά που εξευτελίζεται καθημερινά . Πρόκειται για μια κυβέρνηση που συνέχισε το... κενό διακυβέρνησης Παπανδρέου: "Ναι σε όλα" συνδυασμένο με την απόλυτη έλλειψη σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Μιλάμε για κυβέρνηση ψευτών: Τα μνημόνια θα τελείωναν, δεν θα έπαιρναν νέα μέτρα (αυτό το λένε από το 2012). Επίσης για κυβέρνηση ανικάνων: Πίστεψαν οι αδαείς ότι μπορούσαν να βγούν στις αγορές, να διώξουν το ΔΝΤ, να μην υπάρχει επιτήρηση και άλλα αδιανόητα γia την κοινή λογική. Τώρα έχοντας συντριβεί κινούνται επί νέων ερειπίων.

Με αυτή την κυβέρνηση χάθηκαν άλλοι 30 μήνες και σήμερα βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από το 2012 όταν Σαμαράς - Βενιζέλος, ανέλαβαν την εξουσία. .

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η Ελλάδα έχει μια αντιπολίτευση που δυόμισι χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να σχεδιάσει ούτε αυτή, την ανασυγκρότηση της χώρας. Είναι αδιανόητο και ταυτόχρονα εξοργιστικό, να μην έχει εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα λεπτoμερές σχέδιο, που να περιγράφει αναλυτικά την φορολόγηση, την μείωση γραφειοκρατίας, το παραγωγικό σχέδιο ανάπτυξης, το ευέλικτο και γρήγορο κράτος κ.ο.κ.

Ακόμα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για εκλογές ενώ όταν αναλάβει την εξουσία φαίνεται πως θα μιμηθεί την σημερινή συγκυβέρνηση: Βλέποντας και (μη) κάνοντας. Η πρόσφατη συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάι ήταν αποκαλυπτική. Δεν είχε να πεί κάτι επί του πρακτεόυ (αν και πέρασaν δυόμισι χρόνια Σαμαρά και μπορούσε να προετοιμαστεί).

Κακή στιγμή του όταν είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στις υπόλοιπες 27 χώρες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα μπορεί να πει "όχι". Ξέχασε ότι και οι 28 χώρες έχουν υπογράψει τo περίφημο Σύμφωνο Σταθερότητας οπότε μιλάμε για ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση...

Φυσικά τεράστια είναι και η ευθύνη των δανειστών. Μόνο περικόπτουν, απολύουν, καταστρέφουν. Και δεν έχουν απαιτήσει, ούτε επιβάλλει - όπως μπορούν - να γίνει η Ελλάδα (5 χρόνια τώρα) όντως ευρωπαϊκό κράτος, με ευέλικτο Δημόσιο τομέα, υποδομές, χαμηλά κόστη στην παραγωγή, μηδενική γραφειοκρατία κ.α.

Στο βάθος όλων αυτών των πραγματικά ανάξιων ένας ολόκληρος λαός σε σύγχιση. Που δεν έχει πως και που να εκφραστεί. Διαιρεμένη η ελληνική κοινωνία, σχεδόν πανικόβλητη, έχει καταντήσει εύκολο θύμα του κανιβαλισμού που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζουν πειθήνια οι δήθεν κυβερνώντες. Έτσι το πρόβλημα της χώρας έχει πάψει να είναι οικονομικό, είναι βαθιά πολιτικό και καταλήγει να είναι καταστροφικά αξιακό.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση θα συνεχιστεί το ίδιο επώδυνη, όσο δεν μπορεί ή δεν αφήνουν να γεννηθεί το καινούργιο στην δημόσια ζωή.

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης