Με σχέδιο επί χάρτου αναγγέλουν 550.000 νεες θέσεις εργασίας

Νέα εικονική πραγματικότητα ετοιμάζει προεκλογικά ο κ. Σαμαράς. Πρόκειται για την παρουσίαση του σχεδίου «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» που υποτίθεται ότι θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Το σχέδιο θα το αναγγείλει σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Προβλέπει μειώσεις φόρων τόσο για επιχειρήσεις όσο και για φυσικά πρόσωπα, τη μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, τη μείωση των φόρων επί των έμμεσων παραγόντων της παραγωγής ( π.χ. στην ενέργεια), καθώς και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Ως τους στρατηγικούς τομείς , στους οποίους θα πρέπει να πέσει το βάρος της παραγωγικής ανασυγκροτήσεως, το σχέδιο αναφέρει τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, την ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο και τις συνδυασμένες μεταφορές, την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, την βιομηχανία φαρμάκων, την βιομηχανία μετάλλων και δομικών υλικών, την ναυτιλία και τις εμπορεύσιμες υπηρεσίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης