Τσοχατζόπουλος: Του απαγορεύτηκε η έξοδος, δεσμεύτηκε το σπίτι του

Τσοχατζόπουλος

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν, στον πρώην υπουργό, σειρά περιοριστικών όρων και εγγυοδοσία 150.000 ευρώ για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Θεόδωρο Κανελλόπουλο αφέθηκε, χθες, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, που κατηγορείται «για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Παράλληλα, με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα, του επιβλήθηκε εγγυοδοσία 150.000 ευρώ, ενώ διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν είχε δηλωθεί όπως προέκυψε ύστερα από επανέλεγχο που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής, καθώς επίσης και μετά την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.

Το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κρίθηκε ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 150.000 το δικαιολόγησε ως λήψη δύο δανείων.

Οπως όμως προέκυψε, ο πρώην υπουργός δεν είχε δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ και παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν με βάση τα εισοδήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του υποστήριξε ότι το σπίτι το είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και επίσης ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούσαν πλήρως τα περιουσιακά του στοιχεία.

Για την υπόθεση της οικίας του πρώην υπουργού είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με σκοπό να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη φορολογικών παραβάσεων και ενδεχομένως και άλλων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων. Την παρέμβαση της Εισαγγελίας είχαν προκαλέσει δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου να έχει προβεί στην αγορά του σπιτιού τους στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη από offshore εταιρεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης