Η ΔΕΘ των παλαιών κουρασμένων κακών κτηρίων...

Για πρώτη φορά βρεθήκαμε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Οι αριθμοί μας ικανοποίησαν οι εικόνες όχι. Μιλώντας για μια μεγάλη Έκθεση Μεσαίων Επιχειρήσεων (δεν θα δεις την Google εκεί), δεν είναι λίγο να έχει 1.300 εκθέτες. Η δε Γερμανία που ήταν η τιμώμενη χώρα είχε 138 εταιρείες που έχουν την διάθεση να επεκταθούν στη χώρα μας. Παράλληλα έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις κάθε μορφής. 

Βέβαια η ΔΕΘ είναι μια Έκθεση κυρίως του Ελληνικού Κράτους αφού έχουν Περίπτερα όλα τα Υπουργεία, οι φορείς του κ.ο.κ. Έχουν κάθε χρόνο την ευκαιρία της αυτο-προβολής. 

Πάμε τώρα στις εικόνες. Ο χώρος των 100 στρεμμάτων της ΔΕΘ είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 300 μέτρα από τον Λευκό Πύργο. Τι είδα; Κουρασμένα παλιά κτήρια, κακή ρυμοτομία, ένας αφρόντιστος μη σύγχρονος τόπος χωρίς την αισθητική που του πρέπει.

Ρωτήσμε γιατί μετά από 88 χρόνια τέτοια εγκατάλειψη; Η απάντηση: Ξεκινά η πλήρης ανάπλαση του που θα φτάσει τα 110 στρέμματα. Θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια και θα αλλάξει εντελώς την φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης. Οι δε ΔΕΘ θα γίνονται εκεί κατά την διάρκεια των έργων! Οι μελέτες είναι έτοιμες τα κονδύλια υπάρχουν. (Ναι αλλά υπάρχει και η γραφειοκρατία...).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης