Ο χρόνος έχει αρχίσει - πάλι - να μετρά ανάποδα και για την κυβέρνηση Σαμαρά

κυβέρνηση ΝΔ

Η κυβέρμηση Σαμαρά φαντάζει ως η μόνη σανίδα σωτηρίας για την χώρα αυτή τη στιγμή. Με κατεύθυνση τις αναγκαίες για την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, είναι η μόνη αχτίδα φωτός σε μια κοινωνία που αποδομείται με έναν εφιαλτικό τρόπο. Στο οικονομικό περιβάλλον η ακινησία καταστρέφει ακόμα και κλάδους που μέχρι πρότινος άντεχαν όπως αυτός του Τουρισμού. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν φόρους, πρώτες ύλες και μισθούς στο προσωπικό τους. Η Ευρώπη εξακολουθεί να μην πιστεύει ότι "κάτι θα αλλάξει στην Ελλάδα". Η ανησυχία ότι δεν θα τα καταφέρουμε είναι διάχυτη.

Το κλίμα έχει επιδεινωθεί από τα... ιατρικά ανακοινωθέντα: Ο υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε για λόγους υγείας, ενώ ο πρωθυοπουργός για 40 ημέρες δεν μπορεί να ταξιδέψει, άρα μένει μακράν της Ευρώπης σε μια περίοδο που θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί για κρίσιμες διαπραγματέυσεις.Τίποτα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης. Ακόμα και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν είναι βέβαιον ότι θα γίνουν την Δευτέρα.

Η αντιπολίτευση επίσης φαίνεται να περνά στην... παρελθοντολογία. Με τις  συνήθεις απορριπτικές φράσεις του παρελθόντος καταγγέλλει τα πάντα, χωρίς να προτείνει τίποτε... Δεν βοηθά λοιπόν - όπως υποσχέθηκε - στην κατεύθυνση της σωτηρίας.

Στο μεταξύ ο κ. Σαμαράς ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της Τράπεζας. Ο πρόεδρος της Εθνικής Βασίλης Ράπανος υπέβαλε ήδη την παραίτησή του ενώ ο διευθύνων σύμβουλος  Απόστολος Ταμβακάκης θα την υποβάλει εντός των επόμενων ωρών.

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς,ο οποίους κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Υποδιοικητής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης