"Χείμαρρος" ο Θεοδωράκης...

Η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει «από το Eurogroup μια παράταση», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τη ρητορική του μίσους, να δώσει τέρμα στην πόλωση και στην λογική της αρένας. Να μη κλείνει το μάτι στον αντιευρωπαϊσμό και να ενισχύσει τον εκσυγχρονισμού της κοινωνίας. Επίσης, ζήτησε να δοθεί η ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και να δοθεί συμβόλαιο συμβίωσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Όσον αφορά στο ευρώ και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει στην ίδια ρότα- πρόγραμμα, δόση, λιτότητα. «Πρέπει να υπάρχει διάθεση για αναζήτηση κοινών αποδεκτών λύσεων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως υπάρχει λύση και αυτή είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ παράταση, «γιατί από ότι φαίνεται το έχει ανάγκη».

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρωθυπουργός έχει ένα πρόβλημα. Από την μια έχει τους αγανακτισμένους του εσωτερικού και από την άλλη έχει τους αγανακτισμένους του εξωτερικού. Όχι άλλες υποσχέσεις στο εσωτερικό. Όχι άλλες υπεκφυγές στο εξωτερικό. Πρέπει να βρείτε το σωστό μείγμα πολιτικής. Κοινή λογική – αντίσταση, συμβιβασμός – σύγκρουση, ρεαλισμός – όνειρο. Όλα χρειάζονται, αλλά οι δόσεις θα καθορίσουν την επιτυχία ή την καταστροφή» τόνισε χαρακτηριστικά.


 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης