Στρατό στέλνουν οι ΗΠΑ στη στη Μέση Ανατολή-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το Ισραήλ-

Έχουμε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, όχι τον λαό του Λιβάνου, είπε ο Ισραηλιλνός πρωθυπουργοος Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαν Γκαλάντ, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός «συντρίβει» τις υποδομές της Χεζμπολάχ που έχτιζε επί δεκαετίες στον Λίβανο και ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας, Χασάν Νασράλα, είναι τώρα μόνος. «Συντρίβουμε αυτό που η Χεζμπολάχ έχτιζε για 20 χρόνια. Ο Νασράλα παραμένει μόνος στο τιμόνι, ολόκληρες μονάδες της Δύναμης Ραντβάν τέθηκαν εκτός υπηρεσίας και δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες καταστράφηκαν», είπε.

ΟΙ ΗΠΑ στέλνουν στρατό

Την ίδια ώρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στέλνει επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή ενόψει των αυξημένων επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν διευκρίνισε ούτε πού θα σταλούν τα στρατεύματα, ούτε πόσα είναι ούτε και σε ποια μονάδα ανήκουν.

Νετανιάχου: Έχουμε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, όχι τον λαό του Λιβάνου

Σε μήνυμά του προς τον λιβανέζικο λαό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διευκρίνισε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ είναι εναντίον της Χεζμπολάχ, όχι τον πολιτών του Λιβάνου.

«Για πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στα σαλόνια σας και πυραύλους στο γκαράζ σας», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο X.

Κάλεσε τον πληθυσμό του Λιβάνου να λάβει «σοβαρά» τις προειδοποιήσεις εκκένωσης του ισραηλινού στρατού, κάτι που το υπουργείο Πληροφοριών του Λιβάνου ζήτησε από τους πολίτες να μην κάνουν και το χαρακτήρισε ως «ψυχολογικό πόλεμο».

Το μήνυμα του Νετανιάχου έρχεται καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Βηρυτού, σκοτώνοντας περισσότερους από 270 ανθρώπους σήμερα, και τραυματίζοντας άνω από 1.000 ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει πανικό σε εθνικό επίπεδο καθώς οι άμαχοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τα νότια και τα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης