Γερμανοί βουλευτές εισέπραξαν 5 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά

Το γράφει η "Καθημερινή". Δύο πρώην βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, η Ντάγκμαρ Λουκ και ο Χάιντς Αλφρεντ Στάινερ, εισέπραξαν, σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε η εταιρεία Krauss Maffei Wegmann, 5 εκατ. ευρώ για τη σύναψη δύο συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, από την ίδια τη γερμανική εταιρεία με βάση μια έρευνα της εταιρείας ορκωτών εκτιμητών Price Waterhouse Coopers (PWC).

Η Ντάγμαρ Λουκ, υπέγραψε συμβάσεις με την KMW την περίοδο 1997-1998, που οδήγησαν το διάστημα 2000-2005 σε πληρωμές 5 εκατ. ευρώ για τις συμβάσεις των τανκς Leopard-2 και τα συστήματα Pzh -2000, αξίας 2 δισ. ευρώ.

Η ελεγκτική εταιρεία δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ποιος ήταν ο λόγος της πληρωμής και οι δύο βουλευτές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα ευρήματά της. Σε ερώτημα της Sueddeutsche Zeitung, οι δύο πρώην πολιτικοί αρνήθηκαν να απαντήσουν εάν ένα μέρος του ποσού δόθηκε σε πρόσωπα ή κόμματα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διατηρούσε στενές σχέσεις από την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η Λουκ διατηρούσε στενές σχέσεις με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά με τον πρώην υπουργό Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης