Γιατί το Ισραήλ θα κάνει Γάζα και τον νότιο Λίβανο - Μια απαρίθμηση των καταστροφών για την Χαμάς

H φράση που εξηγεί την τακτική του Ισραήλ στον Λίβανο, ειπώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας του: "Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μια χώρα που καθημερινά μας ρίχνουν 80 πυραύλους και 60.000 πολίτες μας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Καμία χώρα δεν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο. Πρέπει να δοθεί μια λύση και να είναι οριστική".

Και ποια είναι η λύση; Είναι μια λύση αντίστοιχη της Γάζας όπου αντιμετωπίστηκε η Χαμάς. Δείτε τους αριθμούς για την Γάζα: 

- 42.000 νεκροί και 100.000 τραυματίες.

 το 58,7% των κτιρίων του παλαιστινιακού θύλακα, έκτασης 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν ολοσχερώς καταστραφεί, συνολικά περίπου 169.000 κτίρια.

- Στις 20 Αυγούστου, μόνο 16 από τα 36 νοσοκομεία (44%) λειτουργούσαν μερικώς.

- Το 70% των τζαμιών έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

- Μέχρι τις 6 Ιουλίου, τουλάχιστον 477 σχολεία είχαν υποστεί ζημιές, δηλαδή περίπου το 85% των 564 σχολικών κτιρίων. 

- Μέχρι τις 27 Αυγούστου, το 68% των αγροτικών εδαφών είχαν υποστεί ζημιές, δηλαδή έκταση 102 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το 68% του οδικού δικτύου έχει υποστεί ζημιές. Συνολικά, 1.190 χιλιόμετρα δρόμων έχουν καταστραφεί, 415 χιλιόμετρα έχουν υποστεί ζημιές και 1.440 χιλιόμετρα έχουν υποστεί ελαφρύτερες ζημιές,

Μετά την Γάζα και την Χαμάς, το Ισραήλ ετοιμάζει αντίστοιχη εισβολή στον Λίβανο. Ήδη οι νεκροί είναι εκατοντάδες και χιλιάδες οι ξεσπιτωμένοι. Ποιο είναι το μήνυμα του Ισραήλ; Θα καταστρέψουμε τα πάντα, δηλαδή θα καταστρέψουμε τις ζωές σας αν δεν συνθηκολογήσετε. 

Και εδώ είναι το σκοτεινό σημείο της υπόθεσης. Γιατί η Χαμάς με 42.000 νεκρούς και τόσα δεινά δεν συνθηκολογεί; Η ειρήνη την συμφέρει. Δεν συνθηκολογεί γιατί οι νεκροί είναι μάρτυρες που πάνε στον παράδεισο και γιατί είναι το Ιράν που τους εξοπλίζει και τους κατευθύνει όπως και την Χεζμπολάχ. 

Ο μεγάλος υπεύθυνος για το λουτρό αίματος και τις καταστροφές είναι το Ιράν της θρησκευτικής παράνοιας που θυσιάζει χιλιάδες ανθρώπους μέσα από τις εμμονές του. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης