Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή - Δεν αναμένονται συγκρούσεις και εντάσεις

Πώς θα τοποθετηθούν τα υπόλοιπα κόμματα στην ομιλία και τις θέσεις Τσίπρα; Από τις 11 το πρωί, συνεχίζεται στη Βουλή η διαδικασία συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Έως την ώρα της ψηφοφορίας, θα εναλλάσσονται στο βήμα της Ολομέλειας βουλευτές, μέλη της κυβέρνησης και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι τοποθετήσεις των υπουργών, καθώς από αυτές θα εξειδικευθούν τόσο επί της ουσίας όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
 

Ακόμη αναμένεται με ενδιαφέρον να διατυπωθούν τυχόν ενρστάσεις των ΑΝΕΛ, παράδειγμα η εξαγγελία για την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών. Φυσικά μπορεί να έρθει στη Βουλή και να περάσεοι με την ψήφο άλλων κομμάτων και τους ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν.

Υπάρχει επίσης μια ανησυχία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, όσο και από την προχθεσινή της νέας Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την πολιτική απόφαση να ανοίξουν διαδικασίες εξεταστικών επιτροπών και διερεύνησης πολλών υποθέσεων που –όπως ειπώθηκε - έχουν μείνει στα συρτάρια.

Σε κάθε περίθπτωση δεν θα υπάρξουν κλυδωνισμοί στην διαδικάσί που θα κυλήσει ομαλά δεδομένου ότι πλέον το ενδιαφέρον όλων είναι στο τι θα πουν Βερολίνο και Βρυξέλλες για τις ελληνικές θέσεις.

 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης