Ποιές οι επόμενες κινήσεις Παπανδρέου. Θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.Θα επιδιώξει επιμήκυνση του χρόνου της κυβέρνησης Παπαδήμου.Θα πιέσει για νέο εκλογικό νόμο.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει την αντεπίθεσή του. Στόχος να είναι έτοιμος στις επόμενες εκλογές, για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της εξουσίας. Το σχέδιο Παπανδρέου στηρίζεται σε τρείς βασικούς άξονες:

 1. Να παραμείνει αρχηγός στο κόμμα επανεκλεγόμενος. Αναμένεται να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες μετά τις 15 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γιατί μόνο με αυτή την ιδιότητα μπορεί να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπου ήδη είναι πρόεδρος. Ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ στήνοντας κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει εκλογή από την Κ.Ο. όπου και θα κερδίσει εύκολα. 

2. Ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να συνεχίσει να κυβερνά και μετά τις 19 Φεβρουαρίου ημέρα εκλογών κατά τον κ. Σαμαρά. Πρώτον διότι κατά την άποψή του, η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η οποία εφαρμόζει ακριβώς ότι θα έκανε και ο ίδιος. Δεύτερον, διότι χρειάζεται χρόνο για να επιτύχει την ιδεολογική και οργανωτική ανασύνταξη του κόμματός του.

 3. Θέλει οπωσδήποτε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Θα επιδιώξει να ενισχύεται σημαντικά με έδρες ο δεύτερος και το 40% των βουλευτών να εκλέγεται με λίστα. Έτσι θα βρεθεί μια απολύτως ελεγχόμενη από αυτόν Κ.Ο που θα μπορεί λόγω του αριθμού των βουλευτών της να συγκυβερνήσει.

Στο ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο ακούγονται πολλές φωνές για την ανάγκη μιας νέας εκκίνησης. Όσοι μιλούν δημόσια όμως επ' αυτού δεν λένε τίποτα το ουσιαστικό. Μικρές που έχουν σχηματοποιηθεί απέναντι στον Γ. Παπανδρέου σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν μια πραγματική απειλή εναντίον του. Βεβαίως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διοικεί το κόμμα έχοντας καταργήσει κάθε του λειτουργία, είναι ένα πρόβλημα. Αυτό θα ξεπεραστεί με την... προσωρινή επαναλειτουργία όλων των οργάνων!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Ηδη αρχισε να συναντα τα ....πρωτοκλασατα στελεχη του Πασοκ και να ´συζητά´. Η δημοκρατια επεστρεψε παλι στο κομμα ΤΟΥ.

Δείτε επίσης