Γ. Μανιάτης από την Πάτρα: Αφησαν στην τύχη πετρέλαια - αέριο

Ιδιαίτερα οξύς εναντίον της Κυβέρνησης, όσον αφορά στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Ιόνιο, ήταν χθες από την Πάτρα όπου βρέθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θέμα της εξόρυξης υποστηρίζοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έχουν αφήσει στην τύχη του, όπως έχουν κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια με το Ελληνικό».

«Αν δεν αναλάβουν την πολιτική πρωτοβουλία να υποχρεώσουν τις εταιρείες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα, δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα» προέβλεψε σχετικά με τις έρευνες ο άνθρωπος που, όπως είναι γνωστό, αγωνίστηκε προκειμένου να προχωρήσει η οριοθέτηση των περιοχών και η έναρξη των δοκιμαστικών γεωτρήσεων.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, το 75% των εσόδων θα πηγαίνει στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών και το 25% στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα για Δυτική Ελλάδα μόνο το οικόπεδο του Πατραϊκού εκτιμάται ότι έχει 140 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο. Αυτό το κοίτασμα θα προσελκύσει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στο ξεκίνημα κι άλλα 5 δισ. ευρώ για τη λειτουργία του ενώ θα συνεισφέρει 4,5 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό και 700-800 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων.

Πρόκειται για μία μεγάλη αναπτυξιακή παρέμβαση που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τρία χρόνια, απλά δεν ενδιαφέρονται» εξήγησε.