Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης, ανέμων στην Αχαΐα-Η πιο επικίνδυνη ημέρα σήμερα-Σε συναγερμό οι αρχές για τις φωτιές

Επικίνδυνη" χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα , καθώς ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασίων, που θα προσεγγίσουν τους 40 βαθμούς και οι ισχυροί ανεμοι εντάσεως και 6 μποφόρ, με ριπές που θα φθάνουν και τα 70 χιλιόμετρα την ώρα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για πρόκληση πυρκαγιών.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον χάρτη πολιτικής προστασίας  Αχαΐα και η Ηλεία βρίσκονται στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ετσι αποφασίστηκε σήμερα το πρωΐ έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός αρμόδιων φορέων και άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, τίθεται σ’ εφαρμογή το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές από τις 9μ.μ. έως τις 6π.μ σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

 

Λόγω υψηλού κινδύνου (κατηγορία4) για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μαςαύριοΠαρασκευή21/6/2024το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και ενημερώνει ότι θα ισχύσει απαγόρευση, για προληπτικούς λόγους,της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε  δασικούς δρόμους στις εξής περιοχές:

-στην τοπική κοινότητα Καλλιθέας από γήπεδο και άνω και από δεξαμενή και άνω,

-στα πευκοδάση Δασυλλίου, Γηροκομείου και Κεφαλοβρύσου Κρήνης,

-από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού,

-στο δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου στις θέσεις Μοχλός-Χάραδρος- Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός,

-στον Ιππικό όμιλο Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι και

-στο Δρέπανο – Άγιος Γεώργιος – Ανεμοδούρι (Καϊμακά).