Για τα θέματα του Κ.Ε.ΤΧ. ενημερώθηκαν οι Αχαιοί βουλευτές

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Απόστολος Κόγκας επισκέφθηκε πρόσφατα τα  γραφεία των Βουλευτών Ν. Αχαΐας, τους ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν το  Κ.Ε.ΤΧ. και ζήτησε τη συνεργασία τους και την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του  Συλλόγου για την επίλυσή τους. Ταυτόχρονα τους κατέθεσε και σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ με  αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων αυτών.  

"ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ  

1. Η κάλυψη Κενών Οργανικών Θέσεων Πολιτικού Προσωπικού, κύρια στο χώρο των  Εκπαιδευτών Τεχνικών Ειδικοτήτων (ΤΕ / ΔΕ Μηχανολογίας / Ηλεκτρολογίας / Ηλεκτρονικών),  αφού κατά την τελευταία δεκαετία συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς αντικατάσταση 26 από τους 33  συνολικά υπηρετούντες Εκπαιδευτές Τεχνικών Ειδικοτήτων, και από τους 7 που απέμειναν  σήμερα άλλοι 3 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τον επόμενο ενάμιση χρόνο, καθιστώντας  απόλυτα ορατούς τους ακόλουθους κινδύνους: 

❖ Απώλειας της υπάρχουσας πολύτιμης τεχνικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας. ❖ Δυσχέρειας υλοποίησης των προβλεπόμενων προγραμμάτων τεχνικής εκπαίδευσης για  όλες τις τεχνικές ειδικότητες αξιωματικών, υπαξιωματικών, ΕΠ.ΟΠ. και οπλιτών. ❖ Κλεισίματος του στρατοπέδου με μεταφορά της τεχνικής εκπαίδευσης είτε στα  εργοστάσια βάσης είτε σε ιδιώτες αντιπροσώπους τεχνικού υλικού, λόγω της  προφανούς αδυναμίας του ΚΕΤΧ να υλοποιήσει το αντικείμενό του. 

2. Η άμεση υλοποίηση εργασιών απομάκρυνσης αμιάντου και προϊόντων του από  κτίρια και εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, όπου υπάρχει ακόμα, μετά την  προσπάθεια απομάκρυνσης που έγινε στο παρελθόν και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ πλήρως.  Γενικότερα, πρέπει να απομακρυνθεί ο αμίαντος από όλους τους χώρους όπου έχει απομείνει  και υπάρχουν εργαζόμενοι, που μπορεί να εκτίθενται ή ενδέχεται να εκτεθούν, κατά τη  διάρκεια της εργασίας τους, στη σκόνη αμιάντου ή υλικών που περιέχουν αμίαντο. 

3. Η γενικότερη αύξηση της χρηματοδότησης της Μονάδας, βάσει εκθέσεων  απαιτούμενης δαπάνης, που έχουν ήδη υποβληθεί στην ιεραρχία, προκειμένου να γίνουν οι  απολύτως απαραίτητες εργασίες βελτιώσεων, εκσυγχρονισμών, ανακαινίσεων διαρρυθμίσεων και αναβαθμίσεων στις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, με ιδιαίτερη  έμφαση στα Σχολεία Εκπαίδευσης, όπου από το 1957 δεν έχουν γίνει εργασίες βελτιώσεων  ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προβλέψεις και ανάγκες.  

4. Η άμεση υλοποίηση προηγούμενων υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας (ακόμα και  μέσα στη Βουλή) για την αναβάθμιση του ΚΕΤΧ σε Διακλαδικό Κέντρο Τεχνικής Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας, Λιμενικού  και Πυροσβεστικής), έτσι ώστε: 

⮚ Να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες δυνατότητές του. 

⮚ Να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων και οικονομίες κλίμακος. 

⮚ Να επιτυγχάνεται μείωση και εξορθολογισμός λειτουργικών δαπανών."