Τραυματίστηκε 9χρονος από βεγγαλικά σε σχολική γιορτή-Συγκλονίζει ο πατέρας του

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου που τραυματίστηκε από βεγγαλικά που έπεσαν σε σχολική γιορτή στην Πάτρα!  Το περιστατικό ήδη προσήχθη στην αστυνομία η πρόεδρος του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου που φέρεται να έφερε τα βεγγαλικά, αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά από εντολή του εισσαγγελέα.

Για το συμβάν που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής, μίλησε ο πατέρας του 9χρονου ο οποίος νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

"Τα βεγγαλικά έπεσαν μια ανάσα από τις τελευταίες καρέκλες που καθόμασταν οι γονείς και συγγενείς. Εκείνη τη στιγμή στο προαύλιο του σχολείου χόρευαν οι μαθητές της Στ Τάξης. Μαζί τους και τα δικά μας μικρότερα παιδιά. Ξαφνικά τα βεγγαλικά έπεφταν από παντού... Μέσα στον πανικό μας, φωνάζαμε και τρέχαμε να μαζέψουμε τα παιδιά μας. Μόλις πήρα το παιδί μου αγκαλιά, εκείνη τη στιγμή χτυπήθηκε από τα βεγγαλικά. Τρέξαμε γρήγορα να σωθούμε... Δεν μπορώ να φανταστώ αν δεν είχα προλάβει να τον πάρω", σοκάρει η μαρτυρία του πατέρα του 9χρονου που μας μιλά μέσα από το Καραμανδάνειο όπου βρίσκεται στο δωμάτιο νοσηλείας του μικρού μαζί με τη μητέρα.

Όπως μας είπαν, εκείνο το απόγευμα πήγαν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τη γιορτή στην οποία συμμετείχαν τα ξαδέρφια του 9χρονου. Το παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς δεν κινδυνεύει, ωστόσο όμως έχει πολύ βαριά εγκαύματα. "Δεν έχει δέρμα στο λαιμό...", περιγράφουν με πόνο οι γονείς του μικρού ο οποίος φέρει εγκαύματα και σημάδια στο στήθος, στο πρόσωπο κα το λαιμό.

"Αυτό που ζήσαμε όλοι εκείνο το απόγευμα ήταν μια κόλαση, ένας πόλεμος...", σημειώνει ο πατέρας του παιδιού. "Άκουγα φωνές και "βοήθεια" από μικρούς και μεγάλους που τους χτύπαγαν τα βεγγαλικά στις πλάτες και τα πόδια..." , περιγράφει ο πατέρας το σκηνικό που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

"Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, η κατηγορούμενη με την ιδιότητα Προέδρου Συλλόγου, διοργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία πραγματοποίησε ρίψη βεγγαλικών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 10χρονου παιδιού, που είχε παρευρεθεί, με τους γονείς του, στην εκδήλωση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της κατηγορούμενης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο ανήλικος παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Πάτρας."