Στην συνάντηση για το ελληνικό δίκτυο κέντρων ευρωπαϊκής πληροφόρησης το Europedirect της ΠΔΕ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στη συνάντηση που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για το ελληνικό δίκτυο κέντρων ευρωπαϊκής πληροφόρησης κατά το διάστημα 5-8 Ιουνίου στην Κύπρο.

Η συνάντηση  ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς οι  εκπρόσωποι των Κέντρων των δύο δικτύων  ανταλλάξαν  απόψεις και καλές πρακτικές, κατά την επίσκεψή τους στα ED Λευκωσίας, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ED Λάρνακας, Δήμου Λάρνακας και στο ED Λεμεσού, Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο ED  Λήδρας με φορέα υποδοχής το Σπίτι της Συνεργασίας, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του Λήδρα Πάλας που λειτουργεί σε διακοινοτικό επίπεδο.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημέρωση  σχετικά με την επικοινωνία ευρωπαϊκών θεμάτων στην Κύπρο και τις ιδιαιτερότητές της από τον αναπληρωτή Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Νίκο Ίσαρη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  μεταξύ άλλων περιήγηση  στις δύο πλευρές της διαιρεμένης Λευκωσίας, επίσκεψη στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας  και την έκθεση για τα 20 χρόνια ένταξης της Κύπρου που γιορτάζουμε φέτος.

Εκ μέρους του Κέντρου Europe Direct Δυτικής Ελλάδας στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος και η Επικεφαλής του Κέντρου, Μαρία Βουτσινά.