Τράπεζα Πειραιώς : Προσεκτική τραπεζική χρηματοδότηση και μόνο σε απολύτως υγιείς επιχειρήσεις

Στροφή αποκλειστικά στις υγιείς επιχειρήσεις θα γίνει - με μέτρο - από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ σε επιχειρήσεις που είναι καταχρεωμένες και σε κακή κατάσταση. Σε αυτές θα υπάρξει μια ρύθμιση οφειλών και μέχρις εκεί.

Ήδη ο κ. Μιχ. Σάλλας κυρίαρχο πρόσωπο στην τραπεζική αγορά εξήγγειλε τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς για να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και να υποστηρίξει ενεργά την επανεκκίνηση της οικονομίας.

* Η Πειραιώς προχωρά σε επιβράβευση 100.000 και πλέον πελατών της,  επαγγελματιών, μικρών επιχειρήσεων και αγροτών, με υπόλοιπα δανείων μέχρι €200 χιλ, που παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων είναι ενήμεροι προς τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, προχωρούμε με μείωση όλων των περιθωρίων επιτοκίου κατά ένα τοις εκατό.

* Επίσης προχωρά σε άντληση €500 εκατ. από τις διεθνείς αγορές για χρηματοδότηση ΜμΕ κάτι που θα γίνει από τα τέλη του Α' τριμήνου του 2015.

* Εκπονείται πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων ύψους €700 εκατ. για το επόμενο 12μηνο για την υποστήριξη υγιών, συνεπών και δυναμικών επιχειρήσεων με προτεραιότητα στις μικρομεσαίες, εξαγωγικές και μεταποιητικές, με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

* Θα εκταμιευτεί ποσό ύψους €500 εκατ. για συμμετοχή σε επίσημα προγράμματα χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως του ΕΤΕΑΝ, της ΕΤΕπ, του EIF (Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) και του ΕΣΠΑ.

* Η Τράπεζα έχει εγκρίνει πρόγραμμα στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους €500 εκατ. για το επόμενο δεκαπεντάμηνο, για δάνεια μέχρι €300 χιλ με περιθώριο 3% και περίοδο χάριτος 1 χρόνο. Ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια  η περίοδος χάριτος θα είναι 2 χρόνια.

* Δημιουργείται Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, με γνώμονα τα διεθνή πρότυπα και με κύριο σκοπό την υποστήριξη επιχειρηματικών σχεδίων των οποίων η αποδοτικότητα να βασίζεται στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, την υλοποίηση νέων ιδεών και τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης