Μαίνεται από τη νύχτα η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει από το πρωί της Δευτέρας η φωτιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Ζάκυνθο, που είχε ξεσπάσει σε δύσβατη και δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Το πανέμορφο δάσος της Ζακύνθου κάηκε για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε καεί πάλι το 2007 και το 2012. Με το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ (PZL), ξεκίνησαν ρίψεις νερού, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις στην κατάσβεση της φωτιάς.

Μαίνεται μέχρι τα ξημερώματα η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου, που ξέσπασε χθες τη νύχτα σε δασική έκταση.

Η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν απειλεί προς το παρόν σπίτια, ωστόσο, λόγω των ισχυρών βοριάδων που πνέουν στην περιοχή, κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την κοινότητα Κοιλιωμένος.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν σπεύσει και επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, αποτελούμενες από 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα.

Κρίσιμη κατάσταση

Σε ενημέρωση προχώρησε τα ξημερώματα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου, όπου ανέφερε είναι καλύτερη η κατάσταση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας αλλά παραμένει κρίσιμη, ενώ ενημέρωσε για τη συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες.