Η τρόικα θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγεί από τα μνημόνια - Καμία συμφωνία σε ότι έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής

Η τρόικα λέγει "όχι" στον Σαμαρά για έξοδο από τα μνημόνια, αφού εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι έτοιμη να κινηθει χωρίς υποστήριξη.

Στελέχη των δανειστών εξηγούν ότι «η βελτίωση των συγκεκριμένων οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας δεν πείθει τους εταίρους να δεχθούν το σχέδιο του έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από τα μνημόνια στα τέλη του 2014». Οι πιστωτές της Ελλάδας θα προτιμούσαν να υπάρχει ένα αξιόπιστο ανάχωμα στην περίπτωση που οι συνθήκες της αγοράς επιδεινωθούν, αναφέρουν οι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Ο απόψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, που καθαρά για λόγους εσωτερικών εντυπώσεων μιλάνε για 'σχίσιμο των μνημονίων "σελίδα - σελίδα".
Στο μεταξύ, ούτε οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά στην πρώτη «κάθοδο» της τρόικας στην Αθήνα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η σύσκεψη της τρόικας την Δευτέρα με τέσσερις Υπουργούς της κυβέρνησης δεν κατέληξε σε καμία συμφωνία για μια κοινά αποδεκτή ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» και τα χρέη σε εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Εν μέσω αδιεξόδου λοιπόν, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα του Σαββάτου ώστε την Κυριακή να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα όπως το χρέος, η εν εξελίξει αξιολόγηση της τρόικας και η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού Μνημονίου στο τέλος του έτους.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ... ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
Στο μεταξύ η κυβέρνηση για να πείσει τους δανειστές να της επιτρέψουν να βγει από το μνημόνιο έχει συγκεντρώσει ένα ποσό ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ που μπορεί να ανέλθει στα 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σε αυτά θα μπορούσαν να προστεθούν άλλα 7 - 8 δισ. ευρώ ποσό ικανό να στηρίξει την προσπάθεια των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο.
Βεβαίως όπως εξηγούν ανώτατοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τίποτε δεν πρόκειται να γίνει μονομερώς, αλλά πάντα με την συγκατάθεση και τη βοήθεια των εταίρων και των δανειστών.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης