Ο Ερντογάν πριονίζει το κλαδί στο οποίο στηρίζεται - Η Τουρκία απειλείται με λουτρό αίματος με αφορμή το πογκρόμ κατά πάντων

Μήπως ο Ερντογάν "ξεδοντιάζει" μόνος του τον εαυτό του; Στην ουσία διαλύει την Τουρκία εξαπολύοντας πογκρόμ κατά εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, με αποτέλεσμα η τουρκικη κοινωνία να έχει διχαστεί σε επικίνδυνο σημείο. Παράλληλα η οικονομία της χώρας βουλιάζει.

Οι προβλέψεις για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα αρνητικές , καθώς κλιμακώνεται ο αυταρχισμός του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα.

Οι διώξεις εις βάρος της ηγεσίας του φιλοκουρδικού κόμματος HDP με επικεφαλής τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στελεχών της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» είχαν ως αποτέλεσμα τις αυστηρές συστάσεις της Ε.Ε. προς την Αγκυρα για τις επιδόσεις της στον τομέα του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας.

Τι ακριβώς κάνει φασιστικά ο Ερντογάν; Ακόμα και συμμαχώντας με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, επιδιώκει την εξασφάλιση των απαραίτητων ψήφων στην Εθνοσυνέλευση για την προώθηση των συνταγματικών αλλαγών ενίσχυσης των εξουσιών του.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη δεδομένη εκστρατεία εθνικής συσπείρωσης του λαού του μέσα από την κατασκευή εξωτερικών εχθρών (του εξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, των Αμερικανών, του ΡΚΚ, των Κούρδων της Συρίας, της ιρακινής κυβέρνησης κ.λπ.) μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον εξωθεί σε ακόμη πιο εθνικιστικές –«νεοοθωμανικές» θέσεις.

Η Τουρκία κινδυνέυει με λουτρό αίματος. Οι αδικημένοι από τον Ερντογάν πολίτες είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από τους οπαδούς του και δεν θα ανέχονται επί μακρόν την εποχή Όργουελ που νέφερε στην χώρα ο πανικόβλητος πια πρώην ηγέτης του;.

Πριν από μία δεκαετία, η Τουρκία έμοιαζε με αναδυόμενη δημοκρατία, με μια ζωντανή κοινωνία των πολιτών και με σχετικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Οχι πια. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκαταλείψει τη δημοκρατία και οικοδομεί τη λατρεία προς το ισχυρό πρόσωπό του», ανέφερε σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», το οποίο δημοσιεύθηκε την ημέρα των συλλήψεων στην «Τζουμχουριέτ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πλέον η Τουρκία βρίσκεται στην 151η θέση του παγκόσμιου Index για την ελευθερία του Τύπου των 180 χωρών, κάπου ανάμεσα στο Τατζικιστάν και το Κονγκό

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης