Τελικά να πίνουμε ή όχι κόκκινο κρασί; Τα καλά από νέα έρευνα

Από την μια μας λένε ότι δεν πρέπει να πίνουμε ούτε μια σταγόνα αλκοολ. Ακόμα και το κόκκινο κρασί κάνει μεν καλο στην καρδιά αλλά "κακό" σε διαφορα άλλα.

Έρχεται τώρα μια έρευνα της ομάδος του Τζέισον Ντικ ντελ Ούνιο που διαπιστώνει πως τα οφέλη που προσφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ρεσβερατρόλη, μία χημική σύνθεση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, ισοδυναμούν με εκείνα που μπορεί να επιτύχει αθλούμενος επί μία ώρα. Η ουσία αυτή αποτρέπει τα κύτταρα του λίπους να αποκτήσουν πυκνότητα.

Η ρεσβερατρόλη, που εντοπίζεται επίσης στη μαύρη σοκολάτα, σε μεγάλες ποσότητες επιβραδύνει την αύξηση του βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο και θεωρείται πως μπορεί να συμβάλλει και στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έρχεται να ενισχύσει την αντίστοιχη μελέτη του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, που επίσης επισημαίνει πως ένα βραδινό ποτηράκι κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση βάρους.

Σύμφωνα με τη δική του έκθεση το αμερικανικό πανεπιστήμιο υποστηρίζει πως μπορεί κάποιος να αποτρέψει έως και 70% την αύξηση του βάρος του εάν καταναλώνει δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα.

Όμως για να πετύχει κάποιος τα βέλτιστα αποτελέσματα θα πρέπει η κατανάλωση να γίνεται το βράδυ—αντίθετα δεν λειτουργεί όταν κάποιος πίνει το κρασάκι του με το μεσημεριανό του γεύμα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης