Ο ειδικός απαντά γιατί δεν πρέπει να βγαίνουμε ποτέ νηστικοί για ποτό

Tι γίνεται όταν δεν προλαβαίνουμε να τσιμπήσουμε κάτι πριν βγούμε το βράδι για ποτό; Πόσο ψύχραιμοι μπορεί να είμαστε με τα πατατάκια, τους ξηρούς καρπούς ή το street food; Δείτε πώς να διαχειριστείτε πιο εύκολα την κατάσταση, με συμβουλές από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Γιώργο Μίλεση.

Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει να βγείτε το βράδυ για ένα ποτό χωρίς να έχετε φάει κάτι προηγουμένως, με την πεποίθηση ότι θα «τσιμπήσετε» κάτι μετά; Αν η απάντησή σας είναι «πολλές», τότε συνεχίστε να διαβάζετε, καθώς ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, εξηγεί γιατί αυτή είναι μια τακτική που πρέπει να αποφεύγουμε.

Αρχικά, αν βγείτε για ποτό πεινασμένοι, το πιθανότερο είναι ότι θα φάτε ασυναίσθητα ό,τι σας σερβίρουν από πατατάκια, ξηρούς καρπούς κ.ο.κ., χωρίς καμία αίσθηση του μέτρου. Αυτό σημαίνει αρκετές θερμίδες που δεν κατανοείτε καν, καθώς έχουμε την τάση να θεωρουμε τα παραπάνω ως ένα απλό και «άκακο» συνοδευτικό.

Συνυπολογίστε επίσης ότι το ποτό από μόνο του προκαλεί υπογλυκαιμία, που σημαίνει με απλά λόγια ότι θα σας κάνει να πεινάσετε ακόμη περισσότερο –για να μην αναφερθούμε στο ότι με τον τρόπο αυτό, το ποτό θα σας ζαλίσει ακόμη πιο γρήγορα κι εύκολα.

Τι σημαίνουν με απλά λόγια όλα τα παραπάνω; Πώς όταν έρθει η ώρα να φάτε κάτι όντας/ούσες πεινασμένοι/ες, είτε θα φάτε πολύ μεγάλη ποσότητα φαγητού ή θα κάνετε μια πολύ λιπαρή επιλογή. Και η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ώρα πρέπει να φάτε κάτι, γιατί το στομάχι σας είναι άδειο για πολλές ώρες.

Για να μπορείτε, λοιπόν, να είστε φρόνιμοι και ψύχραιμοι τα… ξημερώματα, φροντίστε να φάτε κάτι πριν βγείτε από το σπίτι, όπως ένα σάντουιτς, μια σαλάτα με πρωτεΐνη ή απλώς το φαγητό της ημέρας.

 

Πηγή: Clickatlife

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης