Ξεκίνησαν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με το εμβολίο κατά του καρκίνου του δέρματος

εμβολίο κατά του καρκίνου του δέρματος

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου πρωτοποριακού εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για ένα εμφύτευμα σε μέγεθος νυχιού, που καθοδηγεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wyss του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Μούνι, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ευελπιστούν ότι το εμφυτεύσιμο εμβόλιο θα φέρει επανάσταση όχι μόνο στη θεραπεία του μελανώματος, της πιο επιθετικής και θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος, αλλά θα ανοίξει το δρόμο της θεραπείας και άλλων καρκίνων και φλεγμονωδών νόσων.

Οι δοκιμές στα πειραματόζωα έδειξαν ότι τα μισά από αυτά, στα οποία έγιναν δύο δόσεις του εμβολίου, αντί να πεθάνουν από μελάνωμα μέσα σε ένα μήνα περίπου, εμφάνισαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών όγκων τους.

Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στους ανθρώπους αναμένεται νε ολοκληρωθεί το 2015 και έχει ως κύριο στόχο να αξιολογήσει την ασφάλεια του εμβολίου. Στη συνέχεια θα χρειαστούν περαιτέρω φάσεις δοκιμών προτού το εμβόλιο κριθεί όντως αξιόπιστο για να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης